avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recuperare bani
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recuperare bani

Buna ziua!cine poate sa ma ajute cu un sfat?Am dat sub forma de imprumut la cineva o suma de bani.impumutul este facut sub forma de conventie,.Din aceasta conventie nu reiese ca am imprumutat cu suma reala,dar am atasat un act aditional la conventie.Din acel act reiese suma totala imprumtata.A venit data scadenta cand debitorul trebuie sa returneze banii si bineinteles ca da din umeri.Mentionez ca nu am gajat cu nimic suma.Am fost la un avocat si mi a zis ca o "va executa silit pe debitoare"imi sunt neclare aceste cuvinte executare silita la ce daca nu exista nici o garantie??????
nu este nevoie de gaj pentru a putea recupera o suma imprumutata.
dupa ce se obtine o hotarare definitiva si irevocabila prin care vi se recunoaste creanta, investiti hotararea respectiva cu formula executorie si o trimiteti unui executor judecatoresc in vederea punerii ei in aplicare in vederea recuperarii debitului.
pentru recuperarea debitului se poate executa (scoate la licitatie) orice bun mobil sau imobil al debitorului despre care legea a stabilit ca poate fi urmarit de creditori in vederea recuperarii datoriilor.
de aceea nu este nevoie ca imprumut sa fie neaparat garantat cu un bun.
va sugeram angajarea unui avocat in vederea recuperarii.

mult succes in continuare.

echipa Advocate.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gaj fara deposedare igor_drangoi igor_drangoi Prin ce actiune si pe ce norma juridca as putea obtine bunul care a fost gajat fara deposedare, eu fiind creditorul? am imprumutat o persoana, acesta din urma ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut ramolex ramolex buna seara. ce forma trebuie sa imbrace un contract de imprumut pentru o suma de bani, imprumut gajat cu un autoturims? am imprumutat o suma de bani cuiva, ... (vezi toată discuția)
Masuri de garantie la imprumut eduardcafe eduardcafe buna ziua tuturor. imi dati va rog un sfat. as vrea sa dau cu imprumut o suma de bani, 10000 euro. ce masuri de garantie exista ca sa nu dau in bara sa umblu ... (vezi toată discuția)