avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Gaj fara deposedare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Gaj fara deposedare

Prin ce actiune si pe ce norma juridca as putea obtine bunul care a fost gajat fara deposedare, eu fiind creditorul?
am imprumutat o persoana, acesta din urma garantand imprumutul cu o masina care a ramas in posesia lui. Ce pot face?
a fost efectiv gajat printr-un contract de gaj? daca da, ce spune acest contract cu privire la executare? trebuie in primul rand sa inregistrati gajul la arhiva electronica de garantii reale mobiliare, altfel bunul ar putea fi deja vandut.
nu a fost facut un contract de gaj..este o declaratie din partea debitorului care afirma ca etse dator o suma de si ca garanteaza imprumutul cu masina...masina inca este la el..dar cum o pot lua din moment ce el nu a platit datoria?
Daca nu ati incheiat nici un act cu persoana respectiva, este foarte greu sa va mai recuperati banii imprumutati.Va sfatuiesc sa discutati cu debitorul dvs si sa-l convingeti sa faceti un contract de imprumut la un notariat, chiar daca va trebui sa-i mai prelungiti termenul de rambursare.Cu contractul intocmit la notar, la expirarea termenului, va puteti adresa unui executor judecatoresc pt recuperarea sumei imprumutate.
Succes !
este o declaratie in forma autentica macar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina gajata electronic amanetata aris77 aris77 buna, avem o masina luata prin credit de la brd, deci gajata in arhiva electronica, in talon fiind trecuta eu ca proprietar . Acum ceva timp sotul meu a ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut ramolex ramolex buna seara. ce forma trebuie sa imbrace un contract de imprumut pentru o suma de bani, imprumut gajat cu un autoturims? am imprumutat o suma de bani cuiva, ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa dau un imprumut legal?(1500 euro) claudiu_florin_xiy claudiu_florin_xiy vreau sa ii dau cuiva 1500 de euro pe o perioada de 2 luni si sa imi dea inapoi 2000 de euro..omu a zis ca nu are ce sa imi dea garantie ca de masina are ... (vezi toată discuția)