avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot sa dau un imprumut legal?(1500 euro)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot sa dau un imprumut legal?(1500 euro)

vreau sa ii dau cuiva 1500 de euro pe o perioada de 2 luni si sa imi dea inapoi 2000 de euro..omu a zis ca nu are ce sa imi dea garantie ca de masina are nevoie...din cate am inteles prin contract la notar...

cum fac ma duc la notar si ii zic ca vreau sa accord un imprumut de 2000 de euro unuei persoane ..ii dau bani de fata cu notaru?daca nu imi mai da bani ce pot sa fac?il dau in judecata...el face puscarie?adica nu ma incalzeste pe mine cu nimic daca face ala puscarie ca eu tot nu mai recuperez bani..
Buna ziua !
Incheiati un contract de imprumut pentru suma de 2000 de euro. Contractul nu trebuie sa fie incheiat in forma autentica, in schimb va sfatuiesc sa fie incheiat in fata unor martori care sa semneze si deasemeni sa fie garantat( cu un bun sau giranti). Pentru neindeplinirea termenilor contractuali( nerestituirea banilor la termen, etc.), nu poate fi acuzat penal, deci nu va " face puscarie" .Cea mai defavorabila situatie pentru acesta , in caz de nerestituire a sumei, este executarea silita in urma unei actiuni pe latura civila.
faceti un contract de imprumut autentificat notarial pt suma de 2000 de euro;
nu trebuie sa-i dati banii in fata notarului;
pentru a avea o garantie ca nu ve-ti ramane fara bani pe criza asta, faceti un ctr. de vanzare -cumparare a masinii pe care o detine,sau un antecontract de vanzare cumparare, in asa fel ca la sfarsitul celor doua luni daca nu primiti banii sa ramaneti cu masina;
nu dati banii fara garantie!

claudiu_florin_xiy a scris:

vreau sa ii dau cuiva 1500 de euro pe o perioada de 2 luni si sa imi dea inapoi 2000 de euro..omu a zis ca nu are ce sa imi dea garantie ca de masina are nevoie...din cate am inteles prin contract la notar...

cum fac ma duc la notar si ii zic ca vreau sa accord un imprumut de 2000 de euro unuei persoane ..ii dau bani de fata cu notaru?daca nu imi mai da bani ce pot sa fac?il dau in judecata...el face puscarie?adica nu ma incalzeste pe mine cu nimic daca face ala puscarie ca eu tot nu mai recuperez bani..

Buna,as dori sa discutam despre imprumut daca se poate te rog.adresa mea este yannismoga@yahoo.com merci
claudiu_florin_xiy a scris:

omu a zis ca nu are ce sa imi dea garantie ca de masina are nevoie

V-as sfatui sa nu dati bani fara garantie.
Exista posibilitatea incheierii unui contract de gaj fara deposedare.
In acest caz, se va inscrie la arhiva electronica de garantii reale mobiliare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut 10.000 euro - garantii ali18ro ali18ro buna ziua, vreau sa ajut un prieten cu un imprumut de 10.000 euro pentru 1 an de zile, fara dobanda, cu contract notarial, fara garantii. sotia lui nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Gaj fara deposedare igor_drangoi igor_drangoi Prin ce actiune si pe ce norma juridca as putea obtine bunul care a fost gajat fara deposedare, eu fiind creditorul? am imprumutat o persoana, acesta din urma ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ii dau cuiva banii cu imprumut, garantii foox foox buna ziua. Am un vecin si are nevoie de 4000E pe o perioada de aprox 1an jumatate. Eu fiind veciun bun, am zis ca il pot ajuta, dar ca orice roman, trb sa ii ... (vezi toată discuția)