avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... masina gajata electronic amanetata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

masina gajata electronic amanetata

buna, avem o masina luata prin credit de la brd, deci gajata in arhiva electronica, in talon fiind trecuta eu ca proprietar . Acum ceva timp sotul meu a imprumutat o suma de bani de la o persoana fizica cu un contract de mana cu 2 martori din familia acelei pers, garantand cu masina...sotul este plecat acum din tara...intrebarea mea este cum pot sa recuperez masina fara a achita acea suma de bani, deoarece eu nu pot plati in continuare rata, si doresc s-o returnez bancii care ma tot someaza?
va multumesc pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 03:50, 20 Septembrie 2009
Mergeti cu contractul de gaj/imprumut la banca si expuneti situatia.S-ar putea sa va ajute.
Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2009
nucu$, utilizator
Daca masina era gajata deja nu mai putea sa o gajeze a doua oara .

Persoana care v-a imprumutat banii nu a inscris datoria in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare , asa ca dumneavoastra nu ii datorati decat acea suma de bani , dar probabil i-ati dat si masina dupa ce v-a dat banii !

Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2009
Costinel Burca, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gaj fara deposedare igor_drangoi igor_drangoi Prin ce actiune si pe ce norma juridca as putea obtine bunul care a fost gajat fara deposedare, eu fiind creditorul? am imprumutat o persoana, acesta din urma ... (vezi toată discuția)
Vanzarea masinii achizitionate prin credit bancar ana cata ana cata pot vinde masina care este achizitionta prin credit bancar?contractul este de garantie reala mobiliara de ce banca a solicitat o copie de pe cartea de ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut ramolex ramolex buna seara. ce forma trebuie sa imbrace un contract de imprumut pentru o suma de bani, imprumut gajat cu un autoturims? am imprumutat o suma de bani cuiva, ... (vezi toată discuția)