avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... vanzarea masinii achizitionate prin credit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

vanzarea masinii achizitionate prin credit bancar

pot vinde masina care este achizitionta prin credit bancar?contractul este de garantie reala mobiliara
de ce banca a solicitat o copie de pe cartea de identitate a masinii mele. tatal meu l-a dat, si m-am interesat mai bine si ceea ce a facut banca este ilegal.
Cel mai recent răspuns: Ilidan , utilizator 20:22, 1 Septembrie 2009
Daca ati incheiat cu banca un contract de garantie mobiliara, in care Dvs. primiti o suma de bani imprumut si garantati cu masina cumparata pe aceasta suma de bani, de ce vi se pare ilegal?Inseamna ca la Arhiva electronica masina respectiva apare ca fiin gajata in favoarea bancii.
Puteti sa o vindeti cu acordul bancii si cu cunostinta noualui cumparator, care poate sau nu, sa fie de acord sa preia ratele de la banca si masina gajata! Dar banuiesc ca asta presupune sa si plateasca la Dvs. mai putin pt. ea.
Probabil in momentul transcrierii in talonul masinii a prorietarului se va face verificarea si va iesii gajul la iveala!
Nu vad nimic ilegal in ceea ce ati relatat dvs. Puteti vinde autoturismul cu acordul bancii si cu conditia ca cel care o cumpara sa indeplineasca conditiile de creditare pe care le-ati indeplinit si dvs cand ati primit imprumutul.
dar se poate vinde o masina luata cu credit bancar la brd urmind ca sa platesc in continuare ratele mentionez ca cartea de identitate este la mine la fel si talonul ambele fiind pe persoana fizica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina gajata electronic amanetata aris77 aris77 buna, avem o masina luata prin credit de la brd, deci gajata in arhiva electronica, in talon fiind trecuta eu ca proprietar . Acum ceva timp sotul meu a ... (vezi toată discuția)
Credit gajat cu autoturism zz7even zz7even buna ziua, Acum 2 ani un prieten de al meu a luat un credit de la brd ptr a achizitiona o masina, s-a facut contract de garantie reala mobiliara. Dupa 8 ... (vezi toată discuția)
Credit pentru cumpararea autoturism persoana fizica maatrix maatrix BUNA ZIUA, IN URMA CU 3 ANI AM FACUT UN CREDIT PE 4 ANI LA PROCREDIT BANK PENTRU ACHIZITIONAREA UNUI AUTOTURISM SH.3 ANI AM PLATIT REGULAT FARA O ZI DE ... (vezi toată discuția)