avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... credit gajat cu autoturism
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

credit gajat cu autoturism

buna ziua,

Acum 2 ani un prieten de al meu a luat un credit de la brd ptr a achizitiona o masina, s-a facut contract de garantie reala mobiliara. Dupa 8 luni de plata la timp persoana in cauza nu a mai putut achita ratele, acum 2 saptamani un executor, un angajat al brd-ului si un cumparator a venit la amicul meu acasa dupa care au semnat un contract de vanzare cumparare, executorul a zis tot timpul ca dupa ce vinde masina debitorul nu va mai avea credit la brd, acum 2 zile a fost sunat si chemat la sucursala brd si i s-a spus ca are de dat inca cca 180 mil lei vechi. (bani rezultati din vanzare intrand in contul brd-ului)

In contractul de garantie reala mobiliara doar autoturismul este gajat in favoarea bancii.

Cum este posibil sa ii mai ceara bani in continuare ? si daca este posibil in ce "baza" ?

Va multumesc anticipat ptr orice ajutor
Cel mai recent răspuns: zz7even , utilizator 15:37, 28 Septembrie 2010
Depinde cat a incasat banca din vanzarea autovehicului.
Probabil ca din pretul vanzarii nu a fost acoperit in totalitate creditul si cheltuielile de executare .
Trebuie vazut ctr de credit de catre un avocat si celelalte acte privind vanzarea.
Valoare initiala 8800 euro, pretul vanzarii 3800 euro.
Exista diferenta, ceea ce cred ca nu este important avand in vedere ca singura garantie este automobilul. Din moment ce banca i-a luat autovehiculul, este problema bancii cu cat il vinde, nu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea masinii achizitionate prin credit bancar ana cata ana cata pot vinde masina care este achizitionta prin credit bancar?contractul este de garantie reala mobiliara de ce banca a solicitat o copie de pe cartea de ... (vezi toată discuția)
Care este ordinea la executarea silita ptr un credit ipotecar neachitat , vanzarea imobilului , si apoi poprire pe venituri, vanzare bunuri mobile? znicolae9 znicolae9 In 2008 am cumparat un apartament.cu ajutorul a 2 contracte de credit oferite de aceeasi banca :[b]un contract de credit ipotecar si un contract de facilitate ... (vezi toată discuția)
Datorie... florylen florylen Pentru un credit de nevoie prsonale, pentru care nu mai pot fi platite ratele, ce poate face banca? daca cu banii imprumutati de la banca s-a achizitionat o ... (vezi toată discuția)