avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... plata dobanzii retroactiv
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

plata dobanzii retroactiv

Buna ziua,
Din seria camatariilor pe care le fac bancile in Romania va prezint un caz cu care ma confrunt si nu stiu ce sa fac.

Am avut de rambursat un credit ipotecar la Banca [EDITAT]. rata lunara era f mare motiv pentru ca acum un an, pentru ca legislatia perimtea am cerut injumatatirea ratei si mi s-a aprobat. Deci..in loc sa ma duc la ghiseu cu 3000 ron ma duceam cu 1500 ron. Acum vreau sa rambursez creditul. Am facut cerere si mi s-a comunicat suma pe care o am de rambursat. Depun banii in banca si acum ma trezesc ca nu vor sa imi stinga creditul daca nu platesc dobanda 1500 euro retroactiv pentru timpul cat am avut rata micsorata la jumatate. E posibil asa ceva? Cand am cerut sa mi se calculeze cat am de rambursat exact mi s-a spus o suma si acum ma trezesc cu bani in plus la plata. Ce fac?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
trope_doi, utilizator
Cel mai recent răspuns: roxys , utilizator 19:33, 11 Iunie 2010
daca ati prelungit perioada rambursarii prin injumatatirea ratelor, atunci e firesc sa aveti in plus si dobanzi mai mari decat cele calculate anterior..deci, banca are pe undeva dreptate
nu. cf actului ditional perioada de rambursare nu se schimba si nici suma de rambursat. se schimba doar tehnica de calcul zic ei si ce nu am platit anul asta se incorporeaza in urmatoarele rate.

mentionez ca aceasta injumatatire era doar pentru un an nu pentru tot restul perioadei.
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2010
roxys, utilizator
cred ca au socotit ca va crediteaza cu 1500 lei lunar, timp de un an. in realitate, nu ati beneficiat de vreo facilitate
ca de obicei, nu informeaza corect clientul..
ok. dar acum de ce imi cer acesti bani? nicaieri in contract sau in actul aditional nu se mentioneaza ceva pe tema asta. le-am citit. ei si-au asumat raspunderea si riscul la urma urmei. am vreo sansa sa-i recuperez (ii voi plati pentr a stinge ipoteca) daca fac plangere la protectia consumatorului sau ii dau in judecata? pentru ca in mod clar ceva voi face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accidental in biroul de credit Vigilante Vigilante Buna ziua, In 2005 am facut in credit la banca Unicredit de vreo 1500 de euro. Am paltit ratele lunar la timp intotdeauna far intarzieri. In 2006, am ... (vezi toată discuția)
Scadentar la un credit in euro simonaluana simonaluana buna ziua, nu stiu daca am nimerit bine sectiunea, dar daca tot sunt aici as avea urmatoarea speta: o cunostinta a luat un credit in euro de la o banca, in ... (vezi toată discuția)
Cum poate mama să-și stingă creanțele? Ana.rem Ana.rem Eu am 19 ani, am in salariu bun (2k RON net) si nu mai stau cu ea. Mama are 59 de ani, si are doua împrumuturi la banca. Nu știu suma totală, dar este ... (vezi toată discuția)