ma confrunt cu o situatie bizara dintr-alea tipic romanesti...
sunt absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Bucuresti, specializarea Psihopedagogie Speciala.
Cand m-am inscris eu in 2003 specializarea mea era inclusa ca toate cele 3 specializari ale facultatii de altfel in domeniul larg Psihologie si Stiintele Educatiei.
Fara sa fim anuntati oficial din 2005 (deci eram deja anul II sau III) au schimbat si au introdus specializarea psihopedagogie speciala in domeniul restrans si nejustificat logic al stiintelor educatiei - chiar din foia matricola reiese ca majoritatea disciplinelor/materiilor studiate sunt din domeniul psihologiei.
Colegiul Psihologilor deasemenea a introdus nu stiu la ce moment logopedia si terapia persoanelor cu deficiente (adica ceea ce tine de psihopedagogie speciala) in treapta psihologului clinian/psihologie clinica dar la care noi nu avem acces pentru ca ni se resping dosarele de inscriere pentru obtinere a dreptului de libera practica argumentandu-si respingerea cei de la colegiu prin ceea ce apare pe diploma noastra de licenta la domeniu-si anume stiintele educatiei.
Cu alte cuvinte in acest moment eu sunt licentiata in psihopedagogie speciala dar nu pot profesa legal ca psihopedagog....pe cont propriu...
Cum ar trebui sa procedez spre a indrepta lucrurile?
Specific faptul ca in situatia mea sunt toti absolventii incepand cu anul 2005 de pe aceasta sectie din toata tara-adica a facultatilor de psihologie si stiintele educatiei de stat.
Mai adaug-pentru ca stiu ca exista o lege a nediscriminarii ca toti colegii care au absolvit inainte de acest an si au solicitat libera practica au obtinut fara nici un impediment
va multumesc
Buna ziua !
Solicitati un raspuns pertinent de la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii. Deasemeni, puteti actiona in instanta Colegiul Psihologilor, dar va sfatuiesc sa o faceti dupa primirea unui raspuns de la MECI si in urma angajarii unui avocat in cauza. Personal, din ceea ce ne scrieti si stiu, va acord mari sanse de a reusi.
Cu stima !
multumesc frumos pentru raspuns
si eu ma gandeam ca in primul rand la ministeru` educatiei trebuie sa incerc....da` taman de aia`-mi era teama ca eu nu am auzit pana acum de o institutie a statului-cu atat mai putin un minister care sa recunoasca o greseala/nedreptate/abuz...si oricum ar trebui sa existe un departamanet care sa se ocupe cu astfel de probleme, ori eu nu prea stiu structura ac minister, sau a oricarui altu`