avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Nedreptate in sistemul de invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Nedreptate in sistemul de invatamant

Buna ziua. Sunt un cadru didactic titular la o scoala speciala, pe o catedra de psihopedagogie speciala si ma confrunt cu urmatoarea problema.
-sunt absolvent de Universitate, specializarea matematica, detin Atestatul de educatie speciala si m-am titularizat in anul 2008, conform CENTRALIZATORULUI PRIVIND DISCIPLINELE DE ÎNVÃŢÃMÂNT, DOMENIILE ªI SPECIALIZÃRILE, PRECUM ªI PROBELE DE CONCURS VALABILE PENTRU ÎNCADRAREA PERSONALULUI DIDACTIC DIN ÎNVÃŢÃMÂNTUL PREUNIVERSITAR de la acea vreme, pe o catedra de psihopedagogie speciala.
Conform noii legislatii , cei aflati in situatia mea, nu mai avem dreptul sa profesam in respectiva specializare (psihopedagogie speciala) si ni se impune sa absolvim programe de conversie profesională pentru dobândirea unei noi specializări şi/sau ocuparea de noi funcţii didactice, studii universitare sau postuniversitare cu durata de cel puţin un an şi jumătate, aprobate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului - studii aprofundate, studii academice postuniversitare, studii postuniversitare de specializare, cu specializări în: psihopedagogie specială, psihologie, pedagogie ori studii universitare de masterat în domeniile psihologie sau ştiinţele educaţiei, în concordanţă cu Centralizatorul pentru învăţământ special.
Consider ca aceasta cerinta este nelegala, abuziva si discriminatorie in sensul ca, obtinand un drept in conditiile legislatiei existente la acea data, acest lucru nu mai este valabil in conditiile actualei legislatii.
Ce sanse sunt de a castiga in instanta aceasta cauza?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:22, 24 Iunie 2014
Buna ziua,
Ati aflat daca este necesara urmarea cursurilor de masterat /licenta pentru a profesa in continuare in psihopedagogie speciala?
Daca sunteti absolvent de matematica, nu e normal sa fiti titular pe catedra de matematica? Daca sunteti titular pe catedra de psihopedagogie, e normal sa aveti studii de specialitate, absolvite cu diploma de licenta. Nu vad ce ati castiga in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesor psihopedagogie speciala catone catone Sunt profesor titular in invatamatul special,pe o catedra de pshihopedagogie speciala.Am urmatoarele studii: - facultatea de matematica, specializarea ... (vezi toată discuția)
Post conform studiilor Mia12 Mia12 Am absolvit Liceul pedagogic, Facultatea de Drept si am facut un curs de perfectionare de 112 ore pentru invatamantul special. Pot sa fiu incadrat ca profesor ... (vezi toată discuția)
Am terminat facultatea de stiinte juridice si administrative ... sacuiuelena sacuiuelena Am terminat Facultatea de stiinte juridice si administrative de 3 ani si as vrea sa stiu daca pot preda vreo materie la gimnaziu si daca e obligatoriu pentru ... (vezi toată discuția)