avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie intracomunitara- marfa second hand
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie intracomunitara- marfa second hand

Buna seara. Am urmatoarea problema si as dori sa stiu ce am de facut,contabila nu a reusit sa ma lamureasca;
-am un SRL platitoare de tva-trimestrial,am achizitionat marfa second-hand (mobila,ap,electocasnica,imbracaminte,etc),in vederea revinzarii prin magazinul deschis aici ,de la un depozit din Germania -neplatitor de tva
-marfa a fost platita in Germania ,la incarcare,au emis factura ,fara chitanta pt banii platiti
-marfa a fost transportata de transportator roman,cara a emis factura si am platit cv transportului-aici sper ca e ok
-nelamurirea mea este:
-cum justific banii platiti pt marfa(contabila imi spune ca neavind chitanta nu am cum sa justific plata marfii)
-referitor la TVA ce declaratii trebuie sa depuna pt ma streseaza cu ceva D 390-ce trebuie depus pina pe 15 ale lunii iunie pt marfa a intrat in luna mai si trebuie sa traduc facturile.Eu stiam ceva - ca ar fi de depus decont de TVA ce se depune la trimestrul II pt firma a inceput activitatea in luna mai 2010si decl platitoare de TVA trimestrial.
Va rog sa ma lamuriti,multumesc.

Cel mai recent răspuns: marianavatany@yahoo.com , utilizator 14:12, 14 Iunie 2010
Da, pana pe 15/06/2010 trebuie depusa declaratia 390. Totusi, avand in vedere ca furnizorul nu are cod valid de TVA (este neplatitor in Germania) nu mai trebuie depusa.

Facturile trebuie traduse de un traducator autorizat.

Daca pe factura emisa furnizorul a scris ca e achitata cu numerar nu mai trebuie si chitanta. Este o practica larg raspandita, inclusiv in Romania.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iunie 2010
Iulian MANEA, Contabil
Va multumesc mult pt raspuns.Sa aveti o zi minunata.
As dori inca citeva precizari daca puteti sa ma ajutati.- m-am uitat pe factura nu scrie nimic referitor la plata . -Ce pot face in acest caz pt a-mi putea justifica banii dati pe marfa ?
-Ce declaratii trebuie sa depuna contabila referitor la TVA?-este suficient decontul de tva pina la 25 iulie?
-Pe viitor daca achizitionam marfa tot in acest mod ,sint obligata sa depunem si alte declaratii in legatura cu TVA si achizitionarea marfii din Germania?
-Pt.marfa second-hand se complecteaza registre speciale pt acest tip de marfa?-daca DA stie cineva sa mi spuna unde le gasesc pt am tot intrebat si nimeni nu stie-si nu vreau sa am probleme cu fiscul.
Va multumesc pt ajutor ,sint incepatoare si asta e ,nu prea le am inca,dar sper sa invat din mers.
marianavatany@yahoo.com a scris:

[...]
-Ce declaratii trebuie sa depuna contabila referitor la TVA?-este suficient decontul de tva pina la 25 iulie?
[...]

Daca lucrurile pana la 30/06/2010 vor fi in aceeasi situatie ca cea descrisa de dvs. intradevar este suficienta depunerea decontului de TVA pana la 25/07/2010. De fapt, mint. Mai trebuie declaratia 394 pentru perioada 01/01/2010 - 30/06/2010, dar cred ca stiti de ea.

marianavatany@yahoo.com a scris:

[...]
-Pt.marfa second-hand se complecteaza registre speciale pt acest tip de marfa? [...]

Pentru marfa la mana a-II-a nu trebuie registre speciale decat daca ar fi predate spre vanzare in consignatie, ceea ce nu e cazul dvs.
Multumesc mult pentru raspuns, imi este de mare ajutor.Sa aveti o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidenta contabila pt magazin cu marfa second-hand marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua.As dori sa stiu ,daca ma poate ajuta cineva,pt.evidenta contabila a unui magazin cu marfa second-hand ,firma platitoare de TVA -trimestrial, impozit ... (vezi toată discuția)
Tva pt marfa adusa din ue -second -hand marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna seara. As dori sa ma ajutati si pe mine ,am urmatoarea nelamurire: O S.R.L. cu sediul in Romania si inregistrata ca si platitoare de TVA-trimestrial- a ... (vezi toată discuția)
Ce am oare de facut? marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua.Am primit acum citeva minute in urma ,un nr de 3 facturi (traduse in data de 20.07.2010) pt.marfa second- hand achizitionata din Germania de la o ... (vezi toată discuția)