avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instanta competenta: civila sau comerciala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instanta competenta: civila sau comerciala?

In litigiu se afla doua societati comerciala,in discutie fiind constructia pe terenul altuia si accesiunea.Care instanta e competenta?Cea comerciala,partile fiind societati comerciale sau cea civila,nefiind vorba despre un litigiu privind activitatea comerciala a partilor?
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2007
pork, utilizator
daca as fi dupa mine as spune civil dar tinand cont ca am avut procese asemanatoare .. atunci as spune ca este comercial ..
Nici acum nu-mi dau seama de ce este comercial ... dar ..
Si eu am patit-o,iar instanta si-a motivat solutia pe art 5, parca, din C.com..Deci comercial,desi raman la parerea mea ca e o aberatie
este civil in situatia in care constructia pe terenul altuia s-a realizat fara consimtamantul scris al celeilalte SC si comercial daca a existat consimtamant scris ce poate fi interpretata conventie comerciala si asa ajungem si la competenta.(art. 4 C. Com)
ramane tot la latitudinea judelui...... in mod normal daca actiunea in litigiu nu are legatura cu activitatea comerciala a nici uneie dintre societati ar fi civil....dar daca va tine cont de faptul ca partile sunt comercianti.....poate zice ca e comercial....dupa intima lui convingere...;)
Este vorba de constructia pe terenul altuia,fara o conventie prealabila,constructorul fiind de buna credinta,avand ferma convingere ca este proprietar pe terenul pe care a construit.

Alte discuții în legătură

Repararea prejudiciului cauzat de primar unui s.c. este litigiu comercial? csg csg cind unei societati comerciale i se aduce un prejudiciu de catre primar pri n blocarea activiatii sale, si societatea se adreseaza instantei de juudecata cu o ... (vezi toată discuția)
Repararea prejudiciului cauzat de primar unui s.c. este litigiu comercial? csg csg cind unei societati comerciale i se aduce un prejudiciu de catre primar pri n blocarea activiatii sale, si societatea se adreseaza instantei de juudecata cu o ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat cu societate intrata in insolventa niky99 niky99 Un caz cu raspuns urgent. Multumesc anticipat Am un contract de comodat pentru un teren incheiat cu o societate intrata in faliment de 1 an. In baza ... (vezi toată discuția)