avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... corespondenta persoana decedata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

corespondenta persoana decedata

Buna ziua,

Poate nu e locul potrivit dar nu stiu unde anume sa postez.
Astazi am primit in cutia postala un aviz de la posta pentru ridicarea unei scrisori recomandate. recomandata este pe numele tatalui meu decedat in octombrie anul trecut.
Exista posibilitatea de a prelua acea scrisoare recomandata, si daca da, cu ce acte?
Daca nu se poate, atunci macar se poate afla expeditorul?( in caz ca este vorba de vreo problema nerezolvata de tatal meu, sau altceva care ne-ar putea afecta)

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:17, 23 Mai 2007
Va duceti la posta cu certificatul de deces, certificatul de mostenitor (daca aveti) si buletinul dvs de identitate pentru a justifica calitatea dumneavoastra de fiica.
Chiar in lipsa certificatului de mostenitor, va puteti duce numai cu certificatul de deces si BI.
Este necesar actul in original sau este suficienta xerocopia(certificatului de deces)?
Va duceti doar cu actul dv. de identitate atata timp cat pe acesta aveti trecuta la domiciliu sau resedinta adresa destinatarului, adica adresa unde v-a ajuns avizul. Nu trebuie sa precizati nimic, poate ridica orice persoana care gospodareste cu destinatarul, important este sa aveti adresa. Nu va intreaba nimeni daca traieste sau nu destinatarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare scrisoare recomandata sexu sexu la o scrisoare recomandata ,postasuln trebuie sa sune la usa ,sau doar la interfon ?(mentionez ca stau la patru ) (vezi toată discuția)
Mandat pe o adresa eronata gambette gambette Am gasit in cutia de scrisori un aviz postal cu adresa mea, in legatura cu primirea unui mandat dar numele destinatarului corespunde unei persoane pe care o ... (vezi toată discuția)
Realizarea comunicarii in cazul refuzului primirii sau neridicarii de la oficiul postal Bittermann Bittermann Procedura civila nu reglementeaza cazul in care comunicarea unei scrisori recomandate cu continut declarat nu se realizeaza pe motivul neridicarii de oficiul ... (vezi toată discuția)