avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... o problema...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

o problema...

Buna ziua! As avea o nelamurire, mama mea e disparuta de un an de zile, nimeni nestiind nimic de ea, as vrea sa stiu daca bunurile dobandite in timpul casatoriei, pot fi instrainate de tatal meu, daca ea nu va aparea niciodata. Sunt singurul copil, cu tata nu sunt in relatii f. bune, divortul dintre ei nu este finalizat...In caz de ea va fi declarata moarta, printr-o hotarare definitiva si irevocabila, tatal meu poate face ceva? Mentionez ca e o actiune pe rol privind divortul dintre ei si partajul, nefinalizat inca...Tatal meu ar vrea sa ramana cu tot, eventual ca mama sa achite o eventuala sulta daca o sa aparara...In caz de neachitare a sultei, poate ca tata sa faca ceva fara mine? Din cate stiu eu bunurile dobandite sunt bunuri comune, dar aici e situatia e mai complicata, si as vrea sa stiu care sunt solutiile in beneficiul meu, sau daca tata poate sa instraineze ceva....Va multumesc, si astept raspuns...
Cel mai recent răspuns: marmota2010 , utilizator 20:38, 12 Iunie 2010
Sunt doau asituatii tottal diferite: daca mama este declarat moarta aveti si dvs. dreptul. daca insa nu, si partajul se pronunta , nu aveti nici un drept. Situatia este destul de complicat, consultati un avocat.
Divortul si partajul se fac in lipsa, pot fi atribuite toate bunurile tatalui meu? Stiu cum se procedeaza in cazul dezbaterii succesiunii, intrebarea mea era daca ii poate reveni totul lui...
Nu ii poate reveni totul lui.Teoretic in cazul disparutilor ar putea interveni procurorul pt apararea intereselor celor disparuti.Partajul are un caracter incidental in procesul de divort.Ma gandesc ca ati putea interveni in partaj cu o cerere accesorie pt a putea sustine interesele mamei dvs.Dupa efectuarea partajului, dvs fiind singurul copil veti mosteni partea mamei -(asta dupa ce va fi declarata printr'o hot definitiva decedata-4 ani de la data disparitiei).
asteptati inca 3 ani si introduceti actiune in instanta pentru a declara decesul
parintele poate vinde bunurile proprii pentru ca sunt deocamdata ale lui.
bunurile comune imobiliare nu le poate vinde fara consimtamantul celuilalt sot.

Alte discuții în legătură

Mama doreste sa divorteze, tata nu este de acord. ce este de facut? Mirela94 Mirela94 Buna ziua, nici nu stiu cu se sa incep... Mama mea din anumite motive vrea sa divorteZe.. Cum este cu partajul? De exemplu apartamentul este pe numele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tatăl meu este plecat de acasă din 2000 , de 24 de ... Maria Gainariu Maria Gainariu Buna ziua Tatăl meu este plecat de acasă din 2000 , de 24 de ani nu se știe nimic de el. Mama a divorțat în 2007 ,iar la divorț apartamentul a fost ... (vezi toată discuția)
Mostenitori din doua casatorii - cum se radiaza sulta din cartea funciara daca au trecut 22 de ani? dumitrescudaria dumitrescudaria parintii mei au avut un apartament in craiova,la divort noi doi am ramas cu mama in apartament.tatal s-a recasatorit si are la randul lui un copil.la scurt ... (vezi toată discuția)