avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA FIRMA
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA FIRMA

In calitate de creditor as dori sa stiu daca prin executarea silita a unei firme care nu are nimic in conturi dar are in proprietate doua terenuri,amandoua puse derept garantie la banca,pot fi scoase la licitatie aceste terenuri de catre un executorul judecatoresc pentru a-mi recupera banii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters152027 , utilizator 16:27, 13 Iunie 2010
daca terenurile de care vorbiti sint prinse in contabilitatea societatii debitoare puteti institui o ipoteca asupre lor si ulterior valorifica. notati litigiul cu debitoarea la cartea funciara.
Multumesc foarte mult pentru raspuns!
Sa inteleg ca nu se poate scoate acele terenuri la licitatie imediat si numai dupa instituirea unei ipoteci si notarea litigiului in cartea funciara,iar dupa ridicarea ipotecii bancii se poate trece la valorificarea lor?
pot fi scoase la licitatie, numai ca la distributia pretului, creanta garantata cu ipoteca se achita cu preferinta..
depinde de marimea creantei pe care o are banca, de valoarea terenurilor samd

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)
Poate creditorul ipotecar de rang ii sa ceara scoaterea la licitatie a imobilului si sa determine exigibilitatea unei creante garantate cu ipoteca de rangul i? G_A_F G_A_F Am consultat capitolul de executare silita din vechiul cod de procedura (aplicabil in cazul de fata) si nu m-am lamurit pe acest aspect. Sa spunem ca am ... (vezi toată discuția)
Dezbatere privilegiu imobiliar vs ipoteca banca fyeratanye fyeratanye salut, Am citit multe subiecte in acest forum in legatura cu privilegiul imobiliar instituit de asociatie de proprietari si ipoteca a banci cu titlu ... (vezi toată discuția)