avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... fiul obligat sa dea tatalui pensie ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

fiul obligat sa dea tatalui pensie ?

Parintii divortati cand copilul avea 10 ani. Tatal da copilului pensie alimentara pana cand copilul termina studiile universitare. La cinci ani dupa acest moment tatal solicita pensie din partea fiului care este angajat. Tatal a fost/este pensionat medical, probabil mai recent pensionat pentru varsta (60 ani) cu venit probabil intre 7 si 900 lei. In ce conditii poate solicita aceasta pensie si ce cuantum ar avea - cum s-ar calcula ! ? Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:02, 16 Iunie 2010
Tot nu inteleg: pe ce criterii apreciaza instanta ca o persoana este "in nevoie" ? Merge pe criterii subiective sau pe cifre gen salariul minim pe economie, cosul zilnic etc .. ??
Si de exemplu daca persoana "in nevoie" detine un apartament proprietate personala iar cel care e obligat la intretinere lucreaza pe un salariu mediu si sta cu chirie ?? adica se raporteaza o avere de 40 000 euro plus pensie de boala la un salariu de 1400 ron si tot cel cu salariu trebuie sa intretina ? In codul familiei se pare ca asa stau lucrurile. se pot gasi insa si alte prevederi in alte legi ??
Starea de nevoie se refera la capcitatea de munca,la starea de sanatate si bineinteles la posibilitatile financiare,in ce masura acestea nu sunt deteriorate si datorita acestor situatii nu poate beneficia de o intretinere decenta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii acordare pensie copil - parinte ??? gigelas gigelas Stie cineva,daca este posibil ca un copil,sa acorde unui parinte,o pensie,sau ceva similar,in unele situatii ? Daca da,care sunt situatiile acelea ? (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere INFORMAT INFORMAT Va rog, m-ar interesa sa stiu in ce conditii se acorda pensia de intretinere pe caz de boala de catre familie, (sotie + copii majori cu salarii), in cazul unui ... (vezi toată discuția)
Bunica paterna poate platii pensia alimentara neplatita... RAMOnaBC RAMOnaBC buna ...am si eu o intrebare.Am auzit pe undeva ca daca tatal neplatitor de pensie alimentara nu are venit si nu poate fi obligat la plata restanta a pensiei ... (vezi toată discuția)