avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... care este instanta de judecata pentru litigii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

care este instanta de judecata pentru litigii de munca

care este prima instanta de judecata pentru litigii de munca si in baza carei legi se clarifica litigiile de munca
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:49, 13 Iunie 2010
Instanta competenta este tribunalul.
Leggea care regelemataeaza procedura judecarii
litigiilor de munca este Legea nr. 53/2003 - Codul muncii.
Eu asa stiu : Judecatoria , Tribunalul muncii .
Gresesc ?
Asa scriu pe decizii...
multumesc foarte mult.
da cred ca gresesti,eu stiam ca este Tribunalul dar nu eram sigura .
Pe decizii se scrie , contestatiile se fac la Tribunal in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei. Tribunalul judeca litigiile de munca in sectia de contencios administrativ .
Pentru litigii de munca competenta apartne Tribunalului. Doar completarea carnetelor de munca este de competenta Judecatoriei.

Alte discuții în legătură

La care instanta trebuie sa introduc cererea de chemare in judecata? cristina69 cristina69 Buna dimineata Va rog sa imi spuneti daca o societate comerciala cu sediul in orasul X urmeaza sa inregistreze o actiune civila -litigiu de munca,avand ca ... (vezi toată discuția)
Procedura de solutionare a conflictelor de drepturi mike250 mike250 Procedura de solutionare a conflictelor de drepturi Conflictele de drepturi se solutioneza de catre instantele judecatoresti. (articolul 70 din Legea nr. ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca alina 84 alina 84 Buna ziua.am si eu o nelamurire.daca sunt angajata la o societate cooperativa mestesugareasca unde ma pot adresa cu o cerere de chemare in judecata referitoare ... (vezi toată discuția)