avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca

Buna ziua.am si eu o nelamurire.daca sunt angajata la o societate cooperativa mestesugareasca unde ma pot adresa cu o cerere de chemare in judecata referitoare la un litigiu de munca la Tribunal sau la Curtea de arbitraj a UCECOM?VA multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 16 Septembrie 2008
Conform Codului muncii, litigiile de munca sunt de competenta Tribunalului din judetul de domiciliu sau resedinta a reclamantului. Nu stiu insa care este obiectul litigiului. Poate se rezolva la nivel de discutii cu angajatorul.
Asteptati, totusi, un raspuns si de la un jurist.
Litigiile de munca sunt de competenta Tribunalului. Scrie ceva de Curtea de arbitraj in contractul individual de munca? Din ce stiu eu, de competenta Curtii de arbitraj sunt litigiile izvorate din contractul de administrare - este si cazul dvs.?
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2008
Florentina Ragalie, Consilier juridic
litigiile de munca sunt de competenta tribunalului
Competenta este a Tribunalului din raza teritoriala a reclamantului. Curtea de arbitraj a UCECOM judeca (daca s-a precizat expres in contractul dintre ele) litigiile dintre 2 cooperative.
alina 84 a scris:

Buna ziua.am si eu o nelamurire.daca sunt angajata la o societate cooperativa mestesugareasca unde ma pot adresa cu o cerere de chemare in judecata referitoare la un litigiu de munca la Tribunal sau la Curtea de arbitraj a UCECOM?VA multumesc



Potrivit art. 2 C.proc.civ pct.1 lit.b ind.1, tribunalele judecă, în primă instanţă, conflictele de muncă, cu excepţia celor date prin lege în competenţa altor organe . Teritorial instanţa competentă este cea în a cărei circumscripţie îşi are domiciliul (reşedinţa sau sediul) reclamantul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare decizie concediere - la care judecatorie?? crisadi crisadi buna ziua Va rog, daca ma puteti ajuta cu legea in care este mentionat ca angajatul poate face contestatie la decizia de concediere in 30 de zile la ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala nicole28C nicole28C este competent tribunalul bucuresti pentru un litigiu intre un fost angajat care facea distributie pe bucuresti?Mentionez ca firma isi are sediul in alba iulia ... (vezi toată discuția)
Care este instanta de judecata pentru litigii de munca MUZET MUZET care este prima instanta de judecata pentru litigii de munca si in baza carei legi se clarifica litigiile de munca (vezi toată discuția)