avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... care este diferenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

care este diferenta

Care este diferenta dintre "judecatorie" si "tribunal". Exista "tribunalul muncii" ?
Cum se impart procesele ? Ce sectii exista (de exemplu : contencios administrativ...)
:fight:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:13, 13 Iunie 2010
tribunalul muncii :D nici in o mie de ani nu se va intampla asa ceva !!! apropo' se vorbea de infiintarea acestuia prin 2000
[ link extern ]
exista o parte a unei relatii de munca ( dovedirii relatiilor de munca) pe care un salariat le-a avut cu o unitate si anume cea de refacere a vechimii ce este de competenta judecatoriei.
maran corina a scris:

Care este diferenta dintre "judecatorie" si "tribunal". Exista "tribunalul muncii" ?
Cum se impart procesele ? Ce sectii exista (de exemplu : contencios administrativ...)
:fight:


Diferenta dintre o judecatorie si un tribunal este data de competenta materiala de solutionare a litigiilor . Compententa materiala este reglementata de Codul de procedura civila.
Art.126 (1) din Constitutie prevede ca, justiţia se realizează prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prin celelalte instanţe judecătoreşti stabilite de lege.
Legea nr.304/2004 prevede organizarea ICCJ, a curtilor de apel, a tribunalelor, a tribunalelor specializate si a judecatoriilor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta materiala dacmoto dacmoto In cazul in care in baza cim s-a incheiat un pr-vb de predare-primire bunuri, ulterior cim a incet, iar salariatul refuza sa preda bunurile primite in baza ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre tribunal si judecatorie dpm73 dpm73 Buna ziua!As vrea sa stiu si eu, pentru cultura mea generala ,care este diferenta dintre TRIBUNAL si JUDECATORIE (vezi toată discuția)
Competenta materiala in procedura somatiei de plata camely07 camely07 Va rog sa-mi spuneti care este competenta materiala a procedurii somatiei de plata, care a fost introdusa datorita nerespectarii clauzelor din cadrul unui ... (vezi toată discuția)