avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin de restrictie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin de restrictie

Sunt o femeie proaspat divortata. Casa in care am locuit cu ex sotul fiind cumparata cu 2 luni inainte de casatorie, timp de 15 ani a refuzat cu vehementa sa treaca imobilul pe numele nostru, ramanand el singurul proprietar. Sentinta este definitiva. Din cauza comportamentului agresiv violent din timpul divortului, am fost nevoita sa plec impreuna cu cele doua fetite minore la nasii nostri. In aceeasi zi ex-ul a schimbat yala, noi nemaiavand acces in casa. A refuzat sa ne de-a lucrurile personale , a trebuit sa cer o ordonanta presedentiala pentru a ne recupera hainele si lucrurile personale. Acum refuza sa de-a si pensia alimentara , el avand firma lui, si-a eliberat o adeverinta de venituri nete mica, pentru ca si pensia alimentara sa fie mica. Din cauza agresivitatii psihice si fizice, am fost nevoita sa inaintez Procuraturii o plangere. Am inaintat procesul de partaj pentru bunurile comune, dar prima infatisare este stabilita doar pentru luna noiembrie 2010. Intrebarea mea este exista in Romania ordin de restrictie, pentru ca acum agresivitatea psihica si vizica s-a extins si asupra copiilor si daca exista un cadru legislativ care sa incrimineze acest fel de comportament. In timpul casniciei noastre a inceput constructia unei case, atat terenul de sub casa cat si casa in sine sunt pe numele mamei lui. Exista o modalitate de a demonstra ca aceasta femeie nu avea fonduri pentru asemenea investitie? Ca s-a comis o agresiune economica impotriva mea si a copiilor mei? Ex-ul a recunoscut ca a facut acest artificiu pt a nu fi supus partajului aceasta casa. Deci ex-ul a ramas cu caminul copiilor nostri, cu casa construita pe numele mamei lui, precum si cu o pensie mica de 280 de lei lunar pentru ambele fetite. Un alt aspect ar fi ca ex-ul a avut o relatie extraconjugala, din care a rezultat un copil care acum este in varsta de doi ani. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:17, 14 Iunie 2010
In Romania nu exista ordin de restrictie conform legii dar se pot gasi solutii juridice prin care sa ajunga tot acolo.Doar ca nu se va numi asa...
Care sunt acestea?
Mergeti la avocat.
Singura nu aveti nicio sansa pentru a obtine asa ceva.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

In Romania nu exista ordin de restrictie conform legii dar se pot gasi solutii juridice prin care sa ajunga tot acolo.Doar ca nu se va numi asa...


Nu exista legal nicio posibilitate de a se emite un ordin de restrictie pentru ca nu exista astfel de prevederi in legea romana.
Restul afirmatiilor ,chiar daca sunt facute de un avocat,nu au acoperire legala. :wave:

1.Cu privire la adeverinta de venituri,aveti posibilitatea sa solicitati instantei sa solicite relatii de Sectia Fiancniara unde se afla arondata societatea sotului dvs,cu privire la veniturile declarate de acesta si care au fost impozitate conform legii.
In functie de acestea puteti solicita recalcularea sau majorarea pensiei de intretinere.
2.Daca nu a platit pensia de intretinere,cu rea credinta,mai mult de doua luni,aveti posibilitatea sa introduceti plangere penala impotriva sotului pentru abandon familial,conform art.305 c.pen.
Dupa plata in integralitate a pensiei va puteti retrage plangerea pana la ultima faza procesuala in care ar ajunge procesul,inainte de acordarea cuvantului in fond..
Retragerea plangerii echivaleaza conform legii cu inlaturarea raspunderii penale a celui triomis in judecata sau a celui care se afla in cercetare..
3.Pentru a face dovada constructiei de pe acel teren,solicitati instantei sa ceara relatii de la Sectia Fianciara unde este arondat teritorial acesta cu privire la rolul deschis si la impozitul platiti.
De asemeni puteti efectua fotografii ale constructiei ridicate sau a lucrarilor care se efectueaza,in prezenta unui martor..
Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta psihologica și autoritate părintească exclusiva Ana Ciodar Ana Ciodar Bună dimineața! Am și eu o întrebare 2 în 1: Prima legata de abuzul psihologic în relația cu partenerul. Când nu ne înțelegem sau când nu ii ... (vezi toată discuția)
Mama mea il hartuieste pe tatal meu grav bolnav Em_M Em_M Buna ziua, de mai multi ani de zile mama mea isi bate joc efectiv de tatal meu grav bolnav cardiac cu diagnostic de angina pectorala severa, cu 6 stenturi si ... (vezi toată discuția)
Cum procedez sa primească pensie alimentara copilul meu Dumitru Diana Dumitru Diana Mă numesc Dumitru Violeta..am o fetița de 6 ani jumătate ...eu și individul nu am fost căsătoriți. La nașterea copilului a trecut copilul pe numele ... (vezi toată discuția)