avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum procedez sa primească pensie alimentara copilul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum procedez sa primească pensie alimentara copilul meu

Mă numesc Dumitru Violeta..am o fetița de 6 ani jumătate ...eu și individul nu am fost căsătoriți. La nașterea copilului a trecut copilul pe numele lui. Pe când avea copilul 2 ani jumătate ne-am despărțit. Copilul a rămas cu mine, el a plecat in afara țării și nu am mai avut tangente până acum 2 luni când eu am hotărât să.l sun și să văd dacă are de gând cel puțin să vina sa vadă copilul. A venit într-un final, s-au văzut și ne-a promis că se va implica in viața ei de acum și că o va ajuta și financiar. Din păcate el nu se ține de cuvânt și nici macar nu o sună. Cum fac să obțin pensie alimentara de la el?? Menționez faptul că el se temea să nu îl dau in judecata .
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 11:20, 1 Noiembrie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatal copilului, "individul" , acum 6 ani era tot indovid sau se numea altfel?asta asa sa ne amuzam.
Cereti in instanta pendia de intretinere incepand cu data introduceri chemarii in judecata, trebuie sa aveti adresa luibsi cnp ul din buletin, taxa de 20 ron, povestiti ce atibspus mai jos, spuneti ca nu va mao descurcati singura so cam atat.
Apoi se va da 25% din veniturile lui, daca nubare se da 25% din salatiul minimul de pe economie.

Cu sentinta mergeti la executor daca nu achita.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatal copilului, "individul" , acum 6 ani era tot indovid sau se numea altfel?

Conform teoriei dvs, bogat propovaduita de organizatia de 2 bani, nu exista divort si nicun iubit/iubita nu se transforma in cel mai sinistru personaj in ani de casnicie, finalizati cu divort sau despartire, cand a fost vorba despre concubinaj. Conform acestei "geniale" teorii nu ne schimbam niciodata parerea despre un om cu trecerea anilor, ci ramanem la prima impresie, identica si peste 10 ani. . "Individul" e un apelativ elegant pentru un om care nu s-a interesat niciodata de copil, care a venit sa-l vada doar la insistentele mamei si care a plecat precum a venit, adica cu aceiasi nepasare fata de copil! Si in asta nu e nimic amuzant!
Doamna aveti de facut o alegere, pe care doar dvs stiti sa o faceti:
1. Il dati in judecata si obtineti o pensie mai mica sau mai mare, cheltuind bani, timp si nervi. Cel mai probabil actiunea dvs nu va ramane "nepedepsita". Adica omul va trece si el la procese: autoritate parinteasca comuna (ii cereti acordul sa plecati in vacante sau sa emigrati, ii cereti acordul pentru medicul de familie, pentru inscrierea la alta scoala etc). El cere program de vizitare, caci il loveste brusc afectiunea ptr copil. Vine sa ia copilul, copilul, daca nu-l cunoaste, cel mai probabil refuza, si de aici sa te ti: plangeri penale, cereri la dgaspc,monitorizarea programului, penalitati, consiliere la dgaspc etc)
2. Nu-l dati in judecata, nu primiti pensie, castigati liniste! (chiar si fara sa-l dati in judecata omul poate porni cele descrise la pct-ul 1, dar, in principiu, daca nu-l starniti, aveti sanse mari sa va continuati viata in pace)

Alegerea va apartine!
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2018
proastasatului, utilizator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna eu nu sunt in nici o organizatie, sunt o mama divortata fara sa dau bani pe la avocati.Si eu am avut un individ care a incercat sa se razbune, dar eu am fost mai desteapta si i-am pus copilul in brate, e adevarat ca il stia din primii 3,5 ani de viata.Si asa ii stricam wek cu fufele, si ii spuneam ca fata vrea la el.Si uite asa ca sa aibe si el liber stabileam cu 3-15 zile inainte când pleaca cu ea si când nu.Si ii cumpara de buna voie ce are nevoie de 3 ori cat pensia, eu am 500 ron.
Sunt sigura ca daca ma razbunam pe el fata mea avea de pierdut de 3 ori, dar nu am facut asta , fiindca sunt o femeie desteapta, si eu am relatia mea, fata stie de toate are deja 9 ani si e fericita cu doua case, doua vacante si doi ”tati”....

Eu as vb cu tatal de buna voie nu cu japca......si poate intre timp s-a razgandit......
Dragă mămică, aţi crescut fetiţa singură până la această vârstă, continuaţi la fel. Pensia alimentară este un drept al copilului şi obligaţia tatălui, DAR, în nenumărate cazuri, cererea de pensie alimentară creşte apetitul de drepturi ale tatălui, care va solicita şi primi drept de relaţii cu fetiţa, cu preluare, adică să o ia cu el fără dvs. În caz de refuz al copilului, va putea cere executare silită (dvs. plătiţi executorul şi nu puţin!), consilierea psihologică a fetiţei şi, dacă fetiţa tot nu vrea cu el, puteţi fi penalizată cu 100 - 1000 lei/zi întârziere până fata pleacă cu el.
Sunt cazuri în care, înainte de divorţ, tatăl a bătut mama, a bătut copilul şi, când copilul nu avrut să plece la tată , de frică, respectivul tată a acuzat-o pe mamă că e bolnavă psihic, că a spălat creierul copilului şi a obţinut penalizarea mamei cu 90000 lei; şi se mai şi lăuda pe site-uri publice cu isprava sa! în acelaşi timp, s-a dat fără venituri şi ani de zile a plătit pensia alimentară minimă.
Cu ce vă ajută un plus de 200 lei plătit o lună DA, 2 BA, aşa cum se învaţă unii pe alţii nişte asociaţi? Cu nimic! dar necazuri vă poate face, pentru bănuţii ăştia,cu nemiluita.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Martone, iarasi esti pe langa subiect.Mama care a primit penalitati, nu a fost batuta si nici copilul.Daca va place sa le umflati e treaba dvs dar nu vb din auzite si din telefonul fara fir.

Mamapenalizata, a divortat in 2010 septembrie, in fapt nu mai era cu sotul din martie 2010, apoi pana in aprilie 2011 a stat in casa sotului,Copilul avea 5,5 ani.Am divortat, custodie si partaj de comun accord intr-o singura infatisare.
Povestile ca a fost batuta sunt minciuni preluate de dvs, caci daca era batuta pleca de la sot din septembrie 2010 sau din martie 2010 nu statea pana in aprilie 2011.Spun ca putea pleca asa cum a si facut la 20 metri de sot in apartamentul parintiilor ei.
Din septembrie 2010 de la divort sau din martie 2010 de la despartirea in fapt pana in aprilie 2011 mama si tatal aveau cate un wek alternatic, copilul mergea cu tatal fara probleme? pai pana la 5,5 ani nu a fost batut copilul si mama? sau cum facem?


Din aprilie 2011 tatal se intalnea si cu alta femeie si tocmai când a aflat mama ca tatal iese cu copilul ei cu o alta femeie si alt copil, dintr-o data tatal a batut copilul.....nimic mai fals....copilul a inceput sa fie alienat sa cumva sa se ataseze de cealalta femeie....

Habar nu aveti, mama a fost penalizata din cate stiu eu prin 2015? alo 2010-2011-2015 a respectat programul de relatii, a incurajat copilul sa mearga cu tatal? a 4 ani poate sa face ce vrea mama victima.....mama suparta sa nu vada copilul 4 ani? a nu....


Alte discuții în legătură

Părintele custodian nu înlesnește programul de vizită. ce se poate întâmpla dacă părintele necustodian nu mai plătește pensia de întreținere? Adelinadenisa Adelinadenisa Buna ziua!Am o cunostinta de natie ucrainieana, care in urma divortului de sotul roman a pierdut custodia fetei de 9 ani acum,si ii plateste lunar pensia ... (vezi toată discuția)
Divort, incredintare copil, pensie alimentara diana_ungureanu diana_ungureanu Buna ziua. Ma aflu in situatia de a cere ajutorul dumneavoastra. Sunt casatorita de 7 ani, dar in fapt suntem despartiti de 2 ani. Avem un copil minor in ... (vezi toată discuția)
Decazut din drepturi nicolaeflorin nicolaeflorin buna ziua,problema mea sta in urmatorul fel..am 32 de ani si am fost casatorit in anul 2009 pana in 2010..in urma acestei casatorii am si o fetita care acum ... (vezi toată discuția)