avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decazut din drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decazut din drepturi

buna ziua,problema mea sta in urmatorul fel..am 32 de ani si am fost casatorit in anul 2009 pana in 2010..in urma acestei casatorii am si o fetita care acum are 5 anisori...casatoria a fost facuta in italia deoarece eu eici lucrez de foarte mult timp doar ca mamei nu ia placut sa stea in italia drept care statea mai mult prin romania impreuna cu copilul.neintelegerile dintre noi doi au dus la divort care a fost infaptuit de comun acord..eu am facut o declaratie scrisa cum sunt deacord cu pensia alimentara,cu divortul,deoarece serviciul nu imi permitea sa merg in romania cum vreau eu...din momentul in care ea nu m-ai statea cu mine eu am ineput sa platesc pensie la fata pana in ziua de azi,chiar mai mult decat prevede in actul de divort plus tot ce trebuie la un copil de la jucarii pana la haine.ea sustine ca ma decazut din drepturile parintesti si ca fata nu ma lasa sa o iau cu mine nici macar pentru o zi,o pot vedea decat acasa la aceasta...acum problema mea...nu am incetat nici macar o luna sa nui platesc pensia,chiar si ce i dau peste i dau incontinuare,problema ca acum vrea sa plece in america cu copilul...la un american cunoscut pe internet,daca sunt decazut desi nu vad pe ce modtiv sa putut face asta ea sustina ca poate pleca fara acordul meu.iar eu nu ma pot increde sa imi las copilul pe mana unei persoane cunoscute pe internet...va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: nicolaeflorin , utilizator 11:38, 14 Octombrie 2014
Buna ziua. Ce scrie pe hotararea judecatoreasca referitoare la copil? Daca scrie ca "minorul este incredintat spre crestere si educare mamei" atunci nu va puteti opune, mama poate sa plece din tara cu copilul fara acordul dvs. Daca scrie "autoritatea parinteasca este exercitata in comun de ambii parinti" atunci nu poate pleca din tara cu copilul fara acordul dvs.
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2014
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
fosta sotie imi spune ca m a decazut din drepturi,dar cum ar fi putut ea sa ma decada din drepturi,pe ce baza?pentru ca ea a parasit domiciliu comun si am facut divortul de comun acord.
Nu cred ca este vorba de decadere din drepturi, de aceea v-am intrebat ce scrie pe hotarare. Nu aveti o copie? v-am explicat in mesajul anterior care sunt diferentele.
Avand in vedere faptul ca divortul a fost pronuntat in 2010 (vechiul cod civil), cel mai probabil minorul a fost incredintat spre crestere si educare mamei. In aceasta situatie, mama nu are nevoie de acordul dvs. pentru a scoate minorul din tara.

Va puteti adresa instantei cu solicitarea de a dispune exercitarea autoritatii parintesti asupra minorului de catre ambii parinti, aceasta fiind regula in Codul civil actual. Daca instanta va admite actiunea, mama va avea nevoie de acordul dvs. pentru a scoate minorul din tara.
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2014
Andreea Murgu, Avocat
singura mea preocupare este ca acest individ a fost cunoscut pe internet si este normal sa ma preocu,ei nu ia placut munca si prefera sa aibe o casatorie din interes cu acest individ...chiar si decazut daca as fi eu nu i voi intoarce spatele copilului si i voi plati in continuare,dar sa plece in america nu sunt de acord...va multumesc

Alte discuții în legătură

Ce pot face pentru a stabili custodia copilului Sebastyanrosu Sebastyanrosu Sotia mea e plecata de un an si jumătate in Italia,la munca in aceasta perioada ea a venit acasă de 2 ori ,o data o săptămână si o data 3 săptămâni in ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parintesti zsoltkasoni zsoltkasoni Buna ziua! Pe aceasta cale, am si eu o intrebare! Sunt divortat de 3 ani de zile! In urma divortului, cei doi copii rezultati in timpul casatoriei, ... (vezi toată discuția)
Tatăl biologic are vreun drept asupra copilului minor în vârstă ... Ani.74 Ani.74 Tatăl biologic are vreun drept asupra copilului minor în vârstă de 2 ani jumătate atâta timp cât nu l-a interesat până acum de el? Nu a contribuit cu ... (vezi toată discuția)