avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce pot face pentru a stabili custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce pot face pentru a stabili custodia copilului

Sotia mea e plecata de un an si jumătate in Italia,la munca in aceasta perioada ea a venit acasă de 2 ori ,o data o săptămână si o data 3 săptămâni in ultima perioada a veni si numai scandal a făcut a băut incontinuu si nu i a pasat deloc de copii ,ea a mai fost căsătorită si din prima căsnicie are o fata iar cu mine are un băiețel,i am dat nenumăratele tel in care am rugat o sa vina la copii,sa se întoarcă la ei ,dar nici nu vrea sa audă.le trimite o data pe luna cate 100 e pt mâncare si cheltuieli si atât.eu ma îngrijesc de ei,ii întrețin fac temele cu ei ii poryt la școală fac tot ce pot sa le fie bine,cel mic are probleme medicale are suflu sistolic,,acum am ajuns sa merg cu el la psiholog pt ca ainceput sa nu mai fie atent la ore si fata are probleme cu școală.in cazul de fata ea fiind plecata mai bine de un an ,pot sa ondau la părăsire de domiciliu si la protecția copilului pt a fi decăzută din drepturile părintești atât timp cat reducă șase întoarcă la copii in tara?
Puteti divorta pe motiv ca a parasit domiciliul, dar e discutabil pentru ca, presupun ca, ati fost de acord ca ea sa plece in Italia la munca.
Sau puteti divorta pur si simplu pentru ca nu va mai intelegeti cu ea (dar am impresia ca nu doriti sa divortati, doriti ca ea sa se intoarca acasa).
Cum trimite 100 euro in fiecare luna nu puteti nici sa-i faceti plangere pentru abandon familial caci contribuie (cat de cat) la intretinerea copiilor.
Despre decaderea din drepturile parintesti nu poate fi vorba.
Puteti cere obligarea la plata pensiei de intretinere.
Fata locuieste tot cu dvs? are tata? si el ar putea fi obligat la plata pensiei de intretinere .. insa ar trebui sa cereti si exercitarea autoritatii parintesti pentru ea.
Destul de ciudata situatia dvs.
Si tata l fetei e plecat in străinătate,iar când a divorțat de sotia mea ,tribunalul la obligat la o pensie alimentara de 65 de Ron,eu încerc sa o aduc acasă pt ca copilul meu suferă după ea,de asta as vrea sa stiu legal ce pot face ori pt a onaduce acasă la copii,sau pt a putea obține custodia copilului meu,
Acasa n-o puteti aduce, iar sa cereti " custodia" copilului, nu va aduce nimic nou sau bun in situatia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decazut din drepturi nicolaeflorin nicolaeflorin buna ziua,problema mea sta in urmatorul fel..am 32 de ani si am fost casatorit in anul 2009 pana in 2010..in urma acestei casatorii am si o fetita care acum ... (vezi toată discuția)
Divort mariana-rumega mariana-rumega buna,as dori un sfat in legatura cu divort,in care am fost nevoita sa plec de acasa din cauza certurilor fregvente si violente si eu sunt acuzata pentru ... (vezi toată discuția)
Cum evit sa fiu acuzata de parasire de domiciliu? ContSters348220 ContSters348220 Buna, am o problema. Momentan nu sunt in tara, am plecat cu fetita de 3 ani cu munca, tatal fetei mi-a dat procura si dupa o sapt s-a razgandit, si-a facut ... (vezi toată discuția)