avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CUM EVIT SA FIU ACUZATA DE PARASIRE DE DOMICILIU?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CUM EVIT SA FIU ACUZATA DE PARASIRE DE DOMICILIU?

Buna, am o problema. Momentan nu sunt in tara, am plecat cu fetita de 3 ani cu munca, tatal fetei mi-a dat procura si dupa o sapt s-a razgandit, si-a facut programare la consulat sa-mi anuleze procura si sa ne aduca fortat in tara, nu a anulat-o pt ca am fost de acord sa ne intoarcem in urma amenintarilor. Am biletele de avion pt intoarcere, problema este ca eu nu vreau sa merg cu el acasa, vreau sa merg direct la parintii mei acasa. Daca fac asta, ma acuza de parasire de domicilui si pot pierde copilul. Cum as putea face? M-ati putea ajuta cu un sfat? Nu mai stiu cum sa fac, vreau neaparat sa divortez si sa imi cresc copilul, multumesc
Cel mai recent răspuns: Adela Maria Bratulescu , Avocat 19:11, 9 Martie 2015
Eu nu inteleg de ce ati hotarat sa va intoarceti la amenintarile lui, nu avea cum sa anuleze acel acord odata ce l-a dat, era problema lui daca se razgandea.

Puteti sa mergeti cu copilul la parinti si cereti in instanta divortul, stabilirea locuintei copilului la dvs, pensie .
Pe calea ordonantei presedintiale puteti cere ca minorul sa locuiasca cu dvs la parinti.
Părăsirea de domiciliu nu poate avea efect asupra obținerii custodiei copilului, câtâ vreme nu vă părăsiți copilul, ci îl luați cu dvs. Eventual, va fi reținut ca motiv de divorț.
Puteti sa solicitati si in strainatate incredintarea copilului la instanta judecatoreasca astfel veti putea calatori fara sot si linistita. Nu este necesar sa veniti in Romania pentru a va judeca.
As putea sa cer divortul fara sa mai vin in tara? Ar fi cel mai bn si pentru mine ca nu-mi pierd locul de munca si pt copil ca nu pierdere loc la gradinita
Ma puteti ajuta cu informatii despre acte necesare pt a divorta de aici, mentionez ca nu am certificatul de casatorie, este la sot, sigur o sa refuze divortul. In afara de acte, as dori si informatii despre un birou de avocatura care e specializat in astfel de divorturi, multumesc

Alte discuții în legătură

Soțul vrea să mă oblige să plec cu copiii înapoi în țară și mă amenință cu divorțul. ce pot face? 85ana85 85ana85 Noi suntem in strainatate el vra ca eu si copii sa plecam in tara si eu nu vreau pt ca aici am fata la scoala si pt ca eu nu vreau el zice ca se duce sa bage ... (vezi toată discuția)
Divort ramodeni ramodeni Suntem casatoriti de 5 ani jumate si avem o fetita de 2 ani si 3 luni.Am inceput sa nu ne mai incelegem inca de cand eram insarcinata.Acum suntem in ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii ramodeni ramodeni Suntem casatoriti de 5 ani jumate si avem o fetita de 2 ani si 3 luni.Am inceput sa nu ne mai incelegem inca de cand eram insarcinata.Acum suntem in Italia,eu ... (vezi toată discuția)