avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decazut din drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decazut din drepturi

buna ziua,problema mea sta in urmatorul fel..am 32 de ani si am fost casatorit in anul 2009 pana in 2010..in urma acestei casatorii am si o fetita care acum are 5 anisori...casatoria a fost facuta in italia deoarece eu eici lucrez de foarte mult timp doar ca mamei nu ia placut sa stea in italia drept care statea mai mult prin romania impreuna cu copilul.neintelegerile dintre noi doi au dus la divort care a fost infaptuit de comun acord..eu am facut o declaratie scrisa cum sunt deacord cu pensia alimentara,cu divortul,deoarece serviciul nu imi permitea sa merg in romania cum vreau eu...din momentul in care ea nu m-ai statea cu mine eu am ineput sa platesc pensie la fata pana in ziua de azi,chiar mai mult decat prevede in actul de divort plus tot ce trebuie la un copil de la jucarii pana la haine.ea sustine ca ma decazut din drepturile parintesti si ca fata nu ma lasa sa o iau cu mine nici macar pentru o zi,o pot vedea decat acasa la aceasta...acum problema mea...nu am incetat nici macar o luna sa nui platesc pensia,chiar si ce i dau peste i dau incontinuare,problema ca acum vrea sa plece in america cu copilul...la un american cunoscut pe internet,daca sunt decazut desi nu vad pe ce modtiv sa putut face asta ea sustina ca poate pleca fara acordul meu.iar eu nu ma pot increde sa imi las copilul pe mana unei persoane cunoscute pe internet...va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: nicolaeflorin , utilizator 11:38, 14 Octombrie 2014
Contactati un avocat, grabiti-va cu autoritatea parinteasca... asta daca doriti sa aveti ceva sanse reale.
Intre timp, incercati sa obtineti detalii suplimentare despre unde se duc, daca ia fata de la inceput etc.
Ca sa puteti lua copilul in vacante si in we, daca nu va intelegeti cu mama, aveti nevoie de o hot judecatoreasca.
Cand intrebam daca sunteti dispus sa cresteti copila nu va intrebam cati bani castigati ci daca sunteti dispus sa renuntati la cariera pentru copil - copilul are nevoie de timp, nu de bani (drept dovada ca mama nu castiga nimic, dar creste copilul).
Incercati sa-l cunoasteti pe dl din America ca sa nu mai fie un necunoscut si sa va lamuriti ce si cum ("Sunt femei in America destule" nu sta in picioare in contextul in care dvs lucrati in Italia - la fel se poate spune ca sunt locuri de munca si in Romania - sunt, doar ca nu sunt cele pe care le doriti dvs).
Deci..noi in italia am facut nunta..in italia am facut copilul...eram aici de mult,ea a plecat in romania nu eu.este adevarat ca in wek nu pot merge in romania sa stau cu fata,dar am doua vacante care sunt mereu dispus sa stau cu fata,dar nu asta este problema..normal ar fi ca ea sa plece prima oara fara fata,nu sti ce fel de persoana este cetateanul american,nu poti avea incredere pana nu ajungi acolo,daca ea vrea sa riste nu are decat,dar acest copil ce vina are?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face pentru a stabili custodia copilului Sebastyanrosu Sebastyanrosu Sotia mea e plecata de un an si jumătate in Italia,la munca in aceasta perioada ea a venit acasă de 2 ori ,o data o săptămână si o data 3 săptămâni in ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parintesti zsoltkasoni zsoltkasoni Buna ziua! Pe aceasta cale, am si eu o intrebare! Sunt divortat de 3 ani de zile! In urma divortului, cei doi copii rezultati in timpul casatoriei, ... (vezi toată discuția)
Tatăl biologic are vreun drept asupra copilului minor în vârstă ... Ani.74 Ani.74 Tatăl biologic are vreun drept asupra copilului minor în vârstă de 2 ani jumătate atâta timp cât nu l-a interesat până acum de el? Nu a contribuit cu ... (vezi toată discuția)