avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... razboi familial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

razboi familial

De vreo 5 ani,sotia mea a devenit reprezentanta in Romania a unei "secte" americane numita "Noua energie".In acesti 5 ani,casnicia mea,si implicit viata de familie,au devenit un cosmar.
Apartamentul cu 3 camere in care locuiesc eu,cu sotia si fiica in varsta de 20 ani,este mostenire de la soacra mea,adica sotia este unica mostenitoare.Mentionez ca actul de succesiune s-a facut in anul 2001,adica in timpul casniciei.
In toti acesti ani,sotia mea-daca pot sa o mai numesc asa-repeta tot timpul ca asta este casa ei ,sa plec,fiindca nu am nici un drept aici,nici rufele pe care le spal in weekend nu ma lasa sa le intind pe balcon.Viata mea este un COSMAR!
Mai vreau sa mentionez ca n-am ridicat niciodata mana asupra nevestei-nu as putea sa lovesc o femeie-si nu am inselat-o niciodata.
Vreau sa ma ajutati cu un sfat,orice,ce masuri legale se pot lua,ca sa nu mai fiu hartuit de sotia mea?Sunt disperat si ma tem sa nu-mi cedeze nervii la un moment dat!!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:13, 14 Iunie 2010
Gasiti-va alta lociunta si divortati.
Din pacate apartamentul in care locuiti este bunul propriu al sotiei. Dumneavoastra aveti cel putin asupra lui un drept de creanta daca ati facut imbunatatiri.
Daca va deranjeaza comportamentul sotiei parasiti locuinta....
Am facut multe imbunatatiri,prin credite contractate de mine la diverse banci.
As pleca si maine,daca as avea unde sa ma duc.
Succesiunea in timpul casniciei nu-mi da nici un drept?
Cum as putea sa contracarez comportamentul-inuman,as spune-al sotiei,care imi interzice pana si accesul in bucatarie?Ma refer la o masura legala.
Se pare ca nu prea exista masuri legale care sa apere si drepturile barbatilor in raport cu femeile, in Romania. Daca dispuneti de documentele prin care ati facut acele imprumuturi pt imbunatatirea locuintei, sfatul meu este sa inaintati o actiune in justitie. Intrebarea mea este daca fiica dv. de 20 de ani se simte deranjata de actiunile mamei? Daca da, atunci o puteti include si pe ea ca martor in aceasta disputa daca nu sansele dv. sunt mici. Daca nu veti reusi va sfatuiesc prieteneste sa cautati sa va mutati cu chirie si sa lasati lucrurile asa cum sunt pt ca mai devreme sau mai tarziu , sotia va vedea daca a avut dreptate sau nu.Fiti tare!
nu are importanta cand s-a dezbatut succesiunea, tot apartamentul sotiei este. aveti drept de creanta pt ce ati investit in acest apartament.
desi nu va poate da afara fara un ordin de evacuare, pt sanatatea dvs, mai bine va mutati

Alte discuții în legătură

Buna ziua.sunt casatorita legitim de 20 ani.din prima casnicie ... primavara21 primavara21 Buna ziua.Sunt casatorita legitim de 20 ani.Din prima casnicie am un copil,iar sotul meu are doi.Locuim pe un teren proprietatea sotului,achizitionat inca din ... (vezi toată discuția)
Dupa 1 an de la nunta ai drept la ceva obtinut inainte de casatorie in cazul unui divort? mariana v mariana v Prietenii mei sint in aceasta situatie urata. El are apartamentul cumparat inainte de casatorie , si , acum ,sotia lui cere parte din el la divort. Din cite ... (vezi toată discuția)
Partaj breja breja Daca un cuplu se desparte dupa o casnicie de 33 ani, sotia are dreptul la apartament? Mentionez ca apartamentul a fost contractat inainte de casatorie cu 2 ... (vezi toată discuția)