avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general DIURNA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

DIURNA

Sintem o societate de transport intern si international.
Cit este diurna maxima care se poate acorda soferului in tara?
Dar in strainatate?
Ce act normativ precizeaza aceasta?
Multumesc
diurna, ca si cuantum, este precizata numai pentru institutiile publice/bugetare. societatile comerciale, prin contractul colectiv de munca isi stabilesc singure cuantumul acestei sume si conditiile minime de acordare.
HG 1860/2006 pt intern si HG 518/1995 pt extern cu completarile si modificarile ulterioare..2005
-pentru intern este 32.5lei maxim admis-Diurna,iar cazare fara factura de 30lei
-LA extern pt. fiecere tara este alta suma
-pt. tarile din UE cred ca e 35Euro /zi-diurna..
Poate mai complecteza si alti colegi care au specific Transport..:D
pentru deductibilitate va raportati la prevederile codului fiscal care prevede ca sunt deductibile cheltuielile cu diurna in cuantum de 2,5 ori diurna admisa in sistemul bugetar...
pentru raportare la cuantumul deplasarilor in strainatate vedeti 518/1995 si pentru deplasari in tara vedeti HG 1860/2006...cu modificarile ulterioare.

Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna legala ContSters170028 ContSters170028 Care este valoarea diurnei legale, pentru deplasari interne? Stiti cumva si legea in care gasesc? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Drepturi diurna pentru deplasare in exteriorul tari. tanasiecristian tanasiecristian Buna ziua.am avut contract de munca cu o firma de transport din Romania desfasurindu-mi activitatea pe teritoriul U.E. vreau sa intreb daca am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Calcul diurna interna si externa mclin77 mclin77 lucrez la o fiema privata domeniu rasini epoxidice [ constructii ] stau in deplasaea in afara judetului doua saptamani,primesc diurna 24 de lei in romania si ... (vezi toată discuția)