avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren intravilan arabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren intravilan arabil

buna seara ! am cumparat un teren intravilan arabil cu numar cadastral si inscris in
cartea funciara si vreau sa construiesc pe el, se poate?ce trebuie sa fac?trebuie sa-l trec in intravilan construibil?pot sa trec doar suprafata pe care o sa construiesc?multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 17:57, 14 Iunie 2010
...!)legea citata e din 2009 deci ulterioara 2005...2)legea are putere juridica superioara unui regulament care daca se aplica acolo unde legea nu mai prevede se intampla din pura birocratie si lene administrativa(dupas principiul las sa fie, sa fim acoperiti ca nu platim noi )...
cautati un autorizat ( pardon, cautati trei autorizati cadastru evaluati ofertele de pret si alegeti pe cea care va convine)
Terenul dvs ar trebui sa fie cuprins in PUG. asta aflati prin Certificatul de Urbanism - daca nu este nu il puteti face/plati dvs.... dar aceste PUG se actualizeaza/maresc de primarie la cativa ani - e posibil ca actualizarea PUG sa fie aproape iar primaria sa aiba in vedere solicitarea dvs in ce priveste extinderea.

daca este cuprins in PUG puteti sa contactati un "autorizat cadastru" ( gasiti lista la OCPI din jud. dvs) care printr-o documentatie de actualizare date cadastrale avand ca act o adeverinta de la primarie sa schimbe categoria de folosinta a terenului (200m Cc si restul arabil sau cum doriti)
simultan insa trebuie sa consultati si un arhitect - pentru ca nu e suficient ca terenul dvs sa aiba categoria Cc(curti constructii) el trebuie sa fie si "construibil" - adica sa indeplineasca o serie de conditii stabilite in Lg 50 ( a constructiilor)
-o suprafata mai mare sau mai mica de Cc / Arabil va influenteaza doar la impozit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am un certificat de urbanism pentru construire casa ... mugurel84 mugurel84 Buna ziua. Am un certificat de urbanism pentru construire casa pe un teren impartit in CC, Arabil, Fanete. Teoretic Casa nu se poate construi decat pe ... (vezi toată discuția)
Pot sa construiesc o casa pe un teren intravilan indiferent de categoria de folosinta a lui marianungureanu marianungureanu vreau sa cumpar un lot dintr-un teren intravilan care are cadastru facut si intabularea in cartea funciara.mentionez ca terenul total este in suprafata de 1800 ... (vezi toată discuția)
Trecere intravilan wlfseven wlfseven Buna ziua, detin un teren in orasul in care locuiesc in suprafata de 430 mp aflat in intravilanul orasului dar el nu este intravilan si are folosinta de ... (vezi toată discuția)