avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... model adeverinta crestere copil 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

model adeverinta crestere copil 2 ani

va rog sa-mi trimiteti ultimul model de adeverinta (anexa 2) pentru intrarea in crestere copil pana la 2 ani.
se pare ca modelul pe care il foloseam nu mai este actual.
multumesc.
Am adaugat la documente utile (categoria: formulare utile) modelul de adeverinta eliberat de angajator pentru indemnizatia de crestere copil (Anexa 2 la Ord. 68/2009 al MMSSF).
Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2010
Elena Savciuc, Consultant resurse umane
Cred că vă referiti la Anexa 4 din N. M.de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului.
Aceasta are următorul continut.:

ANEXA Nr. 4
la normele metodologice

Denumirea angajatorului
. .............................
(elemente de identificare)

ADEVERINŢÃ
nr. ........./............

Se adevereşte prin prezenta că doamna/domnul ..............................., CNP ................................................., domiciliată/domiciliat în localitatea .............., str. ................. nr. ..., bl. ...., sc. ....., et. ......, ap. ......, sector/judeţ ........................., angajată/angajat în unitatea noastră de la data de ....................................:
• în perioada de la ................ până la ................................ a beneficiat de indemnizaţie de maternitate/indemnizaţie pentru creşterea copilului;
• la data de ................................... se împlinesc cele 42 de zile din concediul de lăuzie;*)
• a depus cerere, înregistrată cu nr. ................/.............., pentru acordarea ................., începând cu data de ...........................;**)
• a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit sau stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, după cum urmează:
- de la (lună/zi) ................................................... până la (lună/zi) a avut calitatea de .................................................. (de exemplu, salariat cu contract individual de muncă cu normă întreagă);
- de la (lună/zi) ................................................... până la (lună/zi) a avut calitatea de .................................................. (de exemplu, şomer);
- de la (lună/zi) ................................................... până la (lună/zi) a avut calitatea de................................................... (de exemplu, salariat cu contract de muncă pe durată determinată, cu 1/2 normă);
- de la (lună/zi) ................................................... până la (lună/zi) a avut calitatea de ............................................. etc.
Ultima zi/lună de plată a indemnizaţiei de maternitate/pentru creşterea copilului a fost ........................................... .
Indemnizaţie restantă pentru creşterea copilului, aferentă perioadei: de la (lună/zi) ........................ până la (lună/zi) ......................... .
Subsemnatul .................................................., având funcţia de ..............................................., declar că datele cuprinse în prezenta adeverinţă sunt reale.

...................................
(Semnătura şi ştampila reprezentantului legal)

Eu cred ca a intrebat despre asigurarea continuităţii plăţii indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, stabilite conform prevederilor Legii nr. 19/2000, cu codificările şi completările ulterioare. Dacă am înteles bine, atunci modelul adeverinţei este cel prevăzut în anexa nr. 4.
Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2010
Darie Tudor, utilizator
multumesc frumos pentru promtitudine.
pe aceasta o aveam si eu, insa a fost refuzata la Primarie.
am atasat documentele primite de fsota salariata pe care le solicita sa i le completez.
ati mai intalnit acest model de adeverinta?
multumesc.
cred ca aveti nevoie de acest formular :

Denumire angajator/instituţie……………………….
Nr. O.R.C……………….Cod fiscal:…………………
Sediu, telefon, fax…………………………
ADEVERINŢÃ*
Nr………/………………

Se adevereşte prin prezenta ca d-na/dl……………………………………………..., CNP/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/domiciliat/ă în loc……………… str……………… nr. … , bl. … , sc. …. , ap. …., având calitatea de¹…............................................................este angajat/ă în unitatea noastra din data de ……. ….. .

1. Referitor la îndeplinirea condiţiilor de acordare a concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului:²

• In perioada de la ………………. pana la …………… a beneficiat de indemnizaţie de maternitate
• La data de ……………..se împlinesc 42 de zile din concediul de lăuzie
• În perioada de la………. …..până la………….. a beneficiat de indemnizaţie pentru creşterea copilului
• Începând cu data de ………………………… se aprobă concediul pentru creşterea copilului
• A realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, după cum urmează:
De la (zi/lună/an)………………………până la (zi/lună/an)……………………….³

2.Referitor la veniturile realizate în ultimile 12 luni anterior naşterii copilului, reprezentând suma încasată de persoana îndreptăţită, conform prevederilor art.2, al. 1 lit. a)-c) şi alin. 2 din Ordinul MMFPS nr.68/2009

Nr. LUNA Tip venit
(salariu net, indemnizaţie şomaj, indemnizaţie concediu medical, ş.a) Venit realizat
(salariul net)
-valoare-
1 Luna__________anul__________
(luna naşterii copilului)
2 Luna__________anul__________
(luna anterioara naşterii copilului)
3 Luna__________anul__________
(luna a 2-a anterioara naşterii copilului)
4 Luna__________anul__________
(luna a 3-a anterioara naşterii copilului)
5 Luna__________anul__________
(luna a 4-a anterioara naşterii copilului)
6 Luna__________anul__________
(luna a 5-a anterioara naşterii copilului)
7 Luna__________anul__________
(luna a 6-a anterioara naşterii copilului)
8 Luna__________anul__________
(luna a 7-a anterioara naşterii copilului)
9 Luna__________anul__________
(luna a 8-a anterioara naşterii copilului)
10 Luna__________anul__________
(luna a 9-a anterioara naşterii copilului)
11 Luna__________anul__________
(luna a 10-a anterioara naşterii copilului)
12 Luna__________anul__________
(luna a 11-a anterioara naşterii copilului)

Cunoscând prevederile art.292 din Codul penal, cu privire la falsul în declaraţii, declar pe propria răspundere că datele şi informaţiile prezentate corespund realităţii.

(Numele/prenumele, semnătura şi ştampila reprezentantului legal)

……………….

3 Se completează pentru fiecare lună din cele 12 în care persoana a avut calitatea menţionată

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil del_gf del_gf La stabilirea indemnizatiei se iau in calcul 12 luni anterioare DATEI NASTERII copilului. In Instructiunile la Legea 148/2005, anexa 2 este prevazut modelul ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia pt. cresterea copilului, daca am avut si alte venituri decat salariale ContSters74711 ContSters74711 Buna, Sunt o mamica care in cele 12 luni anterioare nasterii copilului am avut atat venituri din salarii cat si din asigurari, mi-am depus dosarul pt ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru indemnizatie crestere copil (2 ani) IulianRD IulianRD Buna ziua, Sunt in situatia de a completa o adeverinta pentru un concediu de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani. Aceasta adeverinta, solicita, printre ... (vezi toată discuția)