Gabriela Pintea a scris:
Era vorba despre un functionar public, pe de o parte, si despre atributiile specifice unui curier, pe de alta parte. Deci nu se poate discuta despre respectarea pregatirii profesionale a functionarului public. Nu voi intelege niciodata de ce se confunda activitatea specifica functiei publice cu orice alte activitati dintr-o institutie publica.
Art. 2 din Legea nr. 188/1999 precizeaza clar care sunt activitatile desfasurate de functionarii publici care implica exercitarea prerogativelor de putere publica, caci asta inseamna functie publica.
Daca functionarul public se va afla in aceasta situatie, il sfatuiesc sa sesizeze ANI si sa atace in contencios actul administrativ. Eu asa as proceda, chiar daca este criza in Romania, sau mai bine spus tocmai pentru ca este!
De prea mult timp este criza in institutiile publice, care habar n-au ca, in privinta activitatii functionarilor publici, in primul rand trebuie sa respecte Legea nr. 161/2003, si dupa aceea sa delege atributii care n-au legatura cu functia publica.
Stimata doamna Gabriela Pintea , va aflati intr-o mare eroare facand aceste remarci si iata de ce :
Legea 188/1999 , r2, prevede la art. 111. - (1) Autoritatile si institutiile publice care au prevazute in statele de functii posturi de natura contractuala, care presupun exercitarea
unor atributii dintre cele prevazute la art. 2 alin. (3), au obligatia de a stabili functii publice in conditiile art. 107.
Per a contrario , pt a fi numit functionar public sau a indeplini o functie publica nu trebuie sa prestezi numai activitati din cele prevazute de art. 2 , ci poti presta si alte activitati (specifice personalului contractual) . De altfel , in toate avizele ANFP se solicita pt acordare aviz ca minim 70% din activitatile inscrise in fisa postului sa fie din cele prevazute de art.2 din Legea 188/1999 , r2.
Pe cale de consecinta , asa cum am precizat anterior , in masura in care delegarea se face de seful ierarhic conf. art. 45 din Legea 188/1999 , r2 , chiar si cu atributii specifice personalului contractual (curier) , dar in limita a max 30% atributii de natura contractuala (apropo , chestia aceasta este atat de subiectiva incat nu stiu cine poate calcula si mai ales cum se calculeaza exact ) , poate sa se duca si la ANI si sa se plimbe si in instanta poate poate asa reuseste sa-si bata cuie in talpa mai bine .
Criza e una , dar necunoasterea legii e alta ....:belay: