adrianmarin a scris:
Stimata doamna Gabriela Pintea , va aflati intr-o mare eroare facand aceste remarci si iata de ce :
Legea 188/1999 , r2, prevede la art. 111. - (1) Autoritatile si institutiile publice care au prevazute in statele de functii posturi de natura contractuala, care presupun exercitarea unor atributii dintre cele prevazute la art. 2 alin. (3), au obligatia de a stabili functii publice in conditiile art. 107.
Per a contrario , pt a fi numit functionar public sau a indeplini o functie publica nu trebuie sa prestezi numai activitati din cele prevazute de art. 2 , ci poti presta si alte activitati (specifice personalului contractual) . De altfel , in toate avizele ANFP se solicita pt acordare aviz ca minim 70% din activitatile inscrise in fisa postului sa fie din cele prevazute de art.2 din Legea 188/1999 , r2.
Pe cale de consecinta , asa cum am precizat anterior , in masura in care delegarea se face de seful ierarhic conf. art. 45 din Legea 188/1999 , r2 , chiar si cu atributii specifice personalului contractual (curier) , dar in limita a max 30% atributii de natura contractuala (apropo , chestia aceasta este atat de subiectiva incat nu stiu cine poate calcula si mai ales cum se calculeaza exact ) , poate sa se duca si la ANI si sa se plimbe si in instanta poate poate asa reuseste sa-si bata cuie in talpa mai bine .
Criza e una , dar necunoasterea legii e alta ....:belay:
Aha, si ce ati explicat, concret si on-topic, in afara faptului ca eu ma aflu in eroare si nu cunosc legea? In paranteza fie spus, asemenea afirmatii le suport chiar fara nicio problema din partea unui consilier juridic care scrie "Legea nr. 188/1999,
r2", dar v-as ruga sa nu continuati fiindca ma voi vedea nevoita sa va reamintesc ce scrie in regulamentul de postare.
Deci, intrebarea era daca pot fi delegate atributiile unui
curier, personal contractual, unui
functionar public. V-am explicat mai sus ca
functia publica presupune
prerogative de putere publica,
nu curierat, nu paza institutiei, nu maturarea coridoarelor, nu activitate la ghisee. In anexa Legii nr. 188/1999 gasiti toate functiile publice iar alineatul 3 al art. 2 din acelasi act normativ arata foarte clar care sunt activitatile desfasurate de functionarii publici.
Dvs. imi raspundeti redand art. 111 din Legea nr. 188/1999, de parca ar putea fi vreodata un post de curier transformat in functie publica. Repet, functiile publice le gasiti in anexa Legii nr. 188/1999 iar
activitatea de curier nu implica exercitarea prerogativelor de putere publica si nici nu va implica vreodata acest lucru.
Care este legatura intre delegarea unor activitati unui functionar public si transformarea unui post din contractual in functie publica? Niciuna si nici nu face obiectul acestui topic.
In incheiere, din punctul meu de vedere puteti sa sustineti orice doriti. Un singur lucru
nu vreau sa aflu despre dvs., ca sunteti functionar public.