Buna ziua!Multumesc anticipat celor care vor raspunde unei fraze pe care o postez de la o banca acreditata pentru acest program.Citatul este "persoane care la data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 60/2009 (4 iunie 2009) nu au detinut si nu detin, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor ori cu alte persoane in proprietate o locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita, cu exceptia cotelor-parti din locuinte dobandite prin mostenire si nici nu au achizitionat dupa aceasta data o locuinta, indiferent de modul de dobandire. "Intrebarea mea este urmatoarea:Daca sotia mea detine o cota parte dintr-un apartament in urma unei succesiuni se poate inscrie in programul prima casa?Cu mentiunea ca din acel paragraf de mai sus nu inteleg "cu exceptia cotelor-parti din locuinte dobandite prin mostenire",astept raspunsurile dvs.Cu stima,Costin Lotaru.
Exact. Programul Prima Casa este totusi, un program social. Reglementarea nu exclude persoanele care au dobandit o cota dintr-o proprietate ca urmare a dezbaterii succcesiunii.
Va multumesc domnule Land Man pentru acest raspuns detaliat.Noi voiam sa fim siguri ca acel paragraf nu ne va impiedica sa aplicam pentru acest program si de aceea am apelat la pareri avizate.Inca o data,multumesc!
Prima casa
-Christian-
buna ziua. in urma cu 3 ani am dobandit cu titlu de mostenire un apartament de 55mp. mai pot aplica pentru prima casa? Sau numai dupa ce il voi vinde? (vezi toată discuția)