avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PRIMA CASA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PRIMA CASA

buna ziua. in urma cu 3 ani am dobandit cu titlu de mostenire un apartament de 55mp. mai pot aplica pentru prima casa? Sau numai dupa ce il voi vinde?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:21, 17 Februarie 2017
Proprietatile mostenite nu se iau in considerare. Puteti aplica ptr obtinerea creditului prin programul PC.

LEGE Nr. 368 din 26 noiembrie 2009
pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 60/2009 privind unele masuri în vederea implementarii programului „Prima casa"

3. La articolul 1, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
„(2) Beneficiarii programului «Prima casă» sunt persoane fizice care la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă nu au deţinut şi nu deţin, individual sau în comun, împreună cu soţii lor ori cu alte persoane, în proprietate o locuinţă, indiferent de modul în care a fost dobândită, cu excepţia cotelor-părţi din locuinţe dobândite prin moştenire şi nici nu au achiziţionat după această dată o locuinţă, indiferent de modul de dobândire."

Prin cota-parte se intelege inclusiv cota-parte 1/1.
Multumesc frumos. deci pot aplica pentru PC chiar daca apartamentul are o suprafata mai mare de 50 mp? In declaratia notariala ce trebuie precizat in acest caz ?
Subsemnatul, bla, bla, bla (născut(ă) în / la data de / identificat cu CI seria nr eliberat de, la data de, CNP, (ne)casatorit,
declar pe propria răspundere, cunoscând prevederile legii penale privind sancţionarea declaraţiilor false, că la data solicitării creditului
nu am deţinut şi nu deţin, individual sau în comun, împreună cu soţia sau cu alte persoane, în proprietate o locuinţă, indiferent de modul în care a fost dobândită, cu excepţia cotelor-părţi dintr-o locuinţa dobândita prin moştenire şi nici nu am achiziţionat după această dată o locuinţă, indiferent de modul de dobândire.

Formularul il veti primi de la banca si va fi completat de notar.
La banca se va face verificarea indeplinirii criteriilor de eligibilitate si trebuie sa ii instiintati ca detineti o cota parte dintr-o mostenire, ii intrebati cum trebuie completat formularul astfel incat sa fie acceptat de banca. Sa nu aveti surpriza ca notarul sa completeze intr-un mod si sa nu fie acceptat de banca.
Cu toate ca declaratiile au fost completate asa cum a cerut banca, am avut "placuta" surpriza ca dupa ce am platit 200 lei pe declaratiile notariale sa fie respinse pentru ca intre timp au modificat formularul!! Credeti ca i-a interesat ca am platit aiurea din vina lor? M-am dus la notariat cu alt formular si alti 200 lei!#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie credit prima casa Iryna_47462 Iryna_47462 Buna ziua! sunt in curs de derulare a unui credit prima casa si intampin probleme in legatura cu declaratia referitoare la proprietatea cu suprafata mai mica ... (vezi toată discuția)
Mostenire prima casa AlexObretin AlexObretin Buna ziua, Numele meu este Obretin Alexandru si acum 2 ani am mostenit jumatate dintr o casa de aprox 100 si ceva mp iar anul acesta doresc sa accesez ... (vezi toată discuția)
Programul prima casa lucian1956 lucian1956 Buna seara, Am rugamintea sa ma lamuriti cu o problema. O persoana care indeplineste conditiile pentru inscrierea in programul prima casa, daca primeste ... (vezi toată discuția)