avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire Prima Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire Prima Casa

Buna ziua,

Numele meu este Obretin Alexandru si acum 2 ani am mostenit jumatate dintr o casa de aprox 100 si ceva mp iar anul acesta doresc sa accesez programul Prima Casa si nu stiu daca pot avnd in vedere mostenirea ( anumite articole zic ca da unele ca nu ),

O zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:06, 19 Martie 2017
Legea 368/2009 pentru aprobarea OUG nr. 60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului Prima casa

3. La articolul 1, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Beneficiarii programului Prima casa sunt persoane fizice care la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta nu au detinut si nu detin, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor ori cu alte persoane, in proprietate o locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita, cu exceptia cotelor-parti din locuinte dobandite prin mostenire si nici nu au achizitionat dupa aceasta data o locuinta, indiferent de modul de dobandire."
Multumesc mult de raspuns,
Dar de exemplu la BCR scrie subliniat ca nu se poate daca e dobandit sub orice forma... si asta nu inteleg ca am gasit concomitent si ce a ti postat dvs si ce zice la BCR
Exista si alte banci in RO care acorda credite ptr PC. Si in conditii mai avantajoase decat BCR.
Orice entitate juridica trebuie sa respecte legile si nu poate restrange drepturile unei persoane fizice intrucat drepturile sunt garantate de Constitutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa -Christian- -Christian- buna ziua. in urma cu 3 ani am dobandit cu titlu de mostenire un apartament de 55mp. mai pot aplica pentru prima casa? Sau numai dupa ce il voi vinde? (vezi toată discuția)
Prima casa ... gigelas gigelas Buna seara, In cazul mostenirii unei cote/parti dintr-un apartament,unul dintre mostenitori,va mai putea sa beneficieze de programul \"Prima Casa\" ... (vezi toată discuția)
Programul prima casa lucian1956 lucian1956 Buna seara, Am rugamintea sa ma lamuriti cu o problema. O persoana care indeplineste conditiile pentru inscrierea in programul prima casa, daca primeste ... (vezi toată discuția)