avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima casa ...

Buna seara,
In cazul mostenirii unei cote/parti dintr-un apartament,unul dintre mostenitori,va mai putea sa beneficieze de programul "Prima Casa" ?
Mostenirea a rezultat dupa decesul tatalui.Mostenitori sunt sotul supravietuitor si 2 copii.
Daca se va dezbate succesiunea,copiii ar primi 3/4 din jumatate din apartamentul detinut in cote egale de parinti. Cealalta jumatate ar fi a mamei supravietuitoare.
In acest caz,unul dintre copii,ar vrea sa beneficieze de programul "Prima Casa".
Se poate acest lucru ? Nu l-ar afecta faptul ca devine mostenitor pe o cota/parte din acel apartament ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 17:24, 18 Iulie 2016
Mostenirile nu se iau in considerare in cazul accesarii unui credit prin programul PC.
Multumesc.
Exista cumva si o prevedere legala in acest sens ?
Legea 368/2009 pentru aprobarea OUG nr. 60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului Prima casa

Articol unic
Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 60 din 3 iunie 2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului Prima casa, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 381 din 4 iunie 2009, cu urmatoarele modificari si completari:

3. La articolul 1, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Beneficiarii programului ŤPrima casať sunt persoane fizice care la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta nu au detinut si nu detin, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor ori cu alte persoane, in proprietate o locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita, cu exceptia cotelor-parti din locuinte dobandite prin mostenire si nici nu au achizitionat dupa aceasta data o locuinta, indiferent de modul de dobandire."

Am inteles.
Multumesc.
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare drepturi succesorale pentru a fi eligibil la prima casa michaella84 michaella84 Buna ziua, Eu si sotul meu am vrea sa ne inscriem in programul \"Prima Casa\" dar el nu este eligibil deoarece dupa decesul tatalui sau detine impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Programul prima casa peppersting peppersting Salutare tuturor. Am si eu o intrebare vis-a-vis de conditiile de eligibilitate pentru programul Prima Casa. Eu detin in proprietate 50% din apartamentul ... (vezi toată discuția)
Mostenire prima casa AlexObretin AlexObretin Buna ziua, Numele meu este Obretin Alexandru si acum 2 ani am mostenit jumatate dintr o casa de aprox 100 si ceva mp iar anul acesta doresc sa accesez ... (vezi toată discuția)