avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

sunt despartita in fapt din anul 2000.desi am deschis doua actiuni de divort fostul sot nu s-a prezentat la nici una motivand ca nu este in tara. In anul 2006 am nascut un copil si am fost obligata de legile romane ca pe certificatul de nastere sa fie trecut numele de pe certificatul de casatorie adica al fostului sot. In continuare acesta nu se prezinta la procesul de divort sa recunoasca in fata instantei ca nu este parintele natural al copilului. Ce pot sa fac? Este valabila o declaratie in fata notarului din partea lui ca nu este parintele natural al copilului?
Am fost la cativa notari si au refuzat sa faca aceasta hartie. Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.:stunned:

anul 2006 am nascut un copil si am fost obligata de legile romane ca pe certificatul de nastere sa fie trecut numele de pe certificatul de casatorie adica al fostului sot.

Actiunea de tagada de paternitate e prescrisa.Dumneavoastra trebuia sa fi sesizat instanta de judecata in termen de trei ani de la nasterea copilului .

Sotul , in termen de sase luni da la cunoasterea acestui fapt.Tatal prezumtiv nu poate actiona , in sensul tagaduirii de paternitate .

Este valabila o declaratie in fata notarului din partea lui ca nu este parintele natural al copilului?

O asemenea declaratie nu prezinta nicio forta juridica , cata vreme nu poate fi exercitata actiunea sus amintita.
Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
actiunea initaiala a fost deschisa in anul 2007 dar fostul sot nu a vrut sa se prezinte la nici o sedinta
Actiunea deschisa initial, in conformitate cu respectarea dispozitiilor cu privire la prescriptie , a fost perimata , din cauza lasarii in nelucrare a respectivei pricini, prin pasivitatea partilor litigante.
Prezenta paratului la proces nu e una obligatorie .
In momentul de fata , paternitatea ramane stabilitata in consideratia sotului dumneavoastra.

Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort dulan marius dulan marius sunt despartita in fapt din anul 2000.desi am deschis doua actiuni de divort fostul sot nu s-a prezentat la nici una motivand ca nu este in tara. In anul 2006 ... (vezi toată discuția)
Al cui nume il va purta copilul conceput cu un alt barbat, altul decat sotul mamei? T-cTc-T T-cTc-T Daca o persoana este in divort si locuieste cu altcineva [b][u]fiind si insarcinata cu persoana cu care locuieste[/u][/b] ce nume va purta copilul in cazul in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am o întrebare am un copil de 4lunite și primăria ... Oana Cazacu Oana Cazacu Bună ziua am o întrebare am un copil de 4lunite și primăria refuza sa îmi dea certificat de naștere copilul fiind conceput în august anul trecut și ... (vezi toată discuția)