avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa indemnizatie pentru cresterea copilului

La calcul somaj se considera vechime perioada de studii superioare si perioada de cresterea copilului (2 ani)? La calcul ma refer la perioada in care voi lua somaj (6 luni sau 9 luni) si la acel coeficient care se adauga in plus pe langa cei 75% din salarul minim.
In cartea de munca nu am completat actul de studii. Cine poate adauga acest lucru? Se trece undeva in cartea de munca acea perioada de studii care se ia in calcul pt pensionare?
La dosar somaj pe langa toate actele mai trebuie o adeverinta ceva cum ca am fost in concediu cresterea copilului?
Multumesc.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:34, 15 Iunie 2010
1. Perioada in care ati fost in facultate (si ati absolvit-o) consyituie perioada asimilata stagiului de cotizare pentru pensie (nu este vechime in munca).
2. Se asimileaza si celor 12 luni premergatoare nasterii, pentru primirea indemnizatiei pentru CCC pana la 2 ani.
3. Nici perioada de studentie nici perioada de CCC nu sunt perioade cotizate la somaj.
4. Nu e nici o problema daca nu aveti trecute studiile in carnetul de munca. La inscrierea la pensie veti face dovada lor cu diploma de absolvire. Carnetul de munca nu va mai fi uzitat de la 01.01.2011.
5. Aveti nevoie de adeverinta de la Primarie (Agentia de Prestatii Sociale) pentru perioada de CCC pana la 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime oana8989 oana8989 buna ziua,imi puteti spune,va rog,daca scoala postliceala se adauga la vechime?multumesc (vezi toată discuția)
Cine opereaza in carnetul de munca perioada de studii? claudiajoita claudiajoita AM INTRAT IN CCC PE BAZA LEGII PRIVIND INDEMNIZATIA ACORDATA STUDENTELOR LA ZI. O ANGAJATA DESTUL DE ACRA DE LA ITM MI-A RASPUNS , IN DOI PERI, CA ACEST LUCRU ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil 2 ani larrakarla larrakarla Daca dupa perioada de CCC 2 ani se intra in somaj cei 2 ani se mai trec in cartea de munca vechimea ? (vezi toată discuția)