avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare drept de proprietate

Buna ziua ,
Am o intrebare legata de o mostenire . Am mostenit , impreuna cu un frate vitreg , un imobil si un teren in cote de 5/8 - eu si 3/8 - el . Terenul este in indiviziune cu un alt proprietar . Fratele meu este de acord sa imi vanda cota care i-a revenit , dar , nu se poate efectuia cadastrul si intabularea din cauze legate de celalalt proprietar al terenului aflat in indiviza. Intrebare : poate fratele meu sa imi vanda dreptul de proprietate obtinut prin certificatul de mostenitor ? Mentionez ca celalalt proprietar nu are efectuata succesiunea dupa sotia decedata , motiv pentru care nu se poate iesi din indiviziune.
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cosor Laura , utilizator 17:00, 14 Iunie 2010
da, poate sa va vanda cota indiviza, iar pentru vanzarea acesteia nu este necesar sa aveti cadastru si intabulare
Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2010
Petre Enache, Avocat
Va poate vinde in baza certificatului de mostenitor cota indiviza. Depinde acum daca notarul va face actele fara cadastru.:-/
av. M.Hornea
Multumesc de raspuns... Cadastrul pentru lotul intreg este facut , precum si pentru fiecare lot in parte . Intabularea a fost refuzata de ANCPI . In baza acestui refuz noarul sustine ca nu poate efectua tranzactia.
Daca partile sunt de acord, vanzarea se poate face fara cadastru, mai ales ca este vorba despre o cota indiviza nu de un bun determinat.
Mergeti la alt notar.
av.M.Hornea
Multumesc pentru sprijinul acordat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare intre mostenitori fara cadastru facut atitirisca atitirisca Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva raspunsuri. Situatia este urmatoarea: Tatal meu avea 3 frati(un frate si doua surori). La mortea ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)
Solicitare de cadastru si intabulare DW DW Buna ziua, Detin in co-proprietate un teren intravilan impreuna cu alti 5 mostenitori. Terenul are 500 mp; mie imi revine 1/4. Terenul nu are cadastru si nu ... (vezi toată discuția)