avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... promisiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

promisiune

BUNA SEARA,

TATAL MEU A MURIT ACUM 13 ANI,AM RAMAS EU ,SORA MEA SI MAMA.NU AM FACUT INCA SUCCESIUNEA DUPA MOARTEA TATALUI.
INTREBAREA MEA AR FI URMATOAREA - MAMA I MI POATE FACE MIE O PROMISIUNE LA NOTAR CA MI VA LASA JUMATATE DIN APARTAMENTUL CUMPARAT IMPREUNA CU TATAL MEU (VREAU CA EU SA POT INTRA IN DREPTURI DOAR ATUNCI CAND EA NU VA MAI FII)? SE POATE FACE? ESTE LEGAL?
VA MULTUMESC MULT
Cel mai recent răspuns: Marius Negut , Consilier juridic 20:44, 14 Iunie 2010
Mama dvs poate face testament autentificat la notar, sau donatie, nu promisiune.
Dupa decesul mamei dvs,. oricum doar dvs si sora veti beneficia in cote egale, dupa ambii parinti. Presupun ca aveti aceeasi parinti.
Atat testamentul cat si donatia pot fi atacate in instanta
Puteti sa incheiati la notar un contract de renta viagera cu intretinere.
Donatia si testamentul sunt supuse reductiunii pana la cota rezervei de mostenire la care sora are dreptul legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiectul etern:mostenirea de familie... iannnis iannnis buna ziua! Va rog un sfat in legatura cu o mostenire.Mama sotiei,singura la parinti,a mostenit de la parinti ei prin moartea lor care s-a petrecut demult o ... (vezi toată discuția)
Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă act de donație dupa moartea parintilor? ndrrl ndrrl Buna ziua. Sotul meu a facut un act de donatie cu soacră-mea ca dupa moarte sa ii ramana casa. Actele pe cine trebuie sa iasa: pe el sau pe ea? (vezi toată discuția)