avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Termen de prescriptie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Termen de prescriptie

As vrea sa stiu de cand se considera ca se scurge termenul de prescriptie la o datorie la banca ? De la ultima plata facuta catre banca/somatie a bancii sau de la data cand trebuia facuta ultima plata conform desfasuratorului primit de la banca ? Cu alte cuvinte, cei cu credit pe 30 de ani trebuie sa astepte minim 30 ani +3 ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:47, 14 Iunie 2010
de la data la care datoria devine exigibila. in caz de neplata a 3 rate sau 5, sau 7, contractul se reziliaza, suma totala devenind scadenta. de la data asta 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare girant niculaucarmen niculaucarmen speta este urmatoarea: la data de 31.05.2005, o persoana fizica a solicitat un credit nevoi personale la o Cooperativa de credit, acesta fiind rambursat pe ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica termenul de prescriptie coraina80 coraina80 Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu o nelamurie. Pentru un card de credit, ultima rata a fost achitata in Nov 2008 si intre timp datoria a fost ... (vezi toată discuția)
Credit bancar,se prescrie?????? cristina001 cristina001 Buna seara am si eu o nelamurire,va rog sa ma ajutati cu informatii. Pt un credit bancar neplatit bineinteles,datoria se prescrie dupa 3 ani?Dar,dupa 3 ... (vezi toată discuția)