avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere apartament,proprietarul nu ma lasa sa imi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere apartament,proprietarul nu ma lasa sa imi iau lucrurile de la el

Buna seara,lucrurile stau cam asa in cazul meu:
In februarie 2009 am inchiriat un apartamnt cu 2 camere semimobilat la 200 de euro,s-a incheiat un contract de mana intre mine si proprietar,nimic nu a fost declarat la primarie sau la vreun notar public,deci doar simplul contract de mana.
Timp de 8 luni am platit acesti bani de 200 euro iar apoi la vointa proprietarului am dat in fiecare luna 150 de euro el punand conditia sa ii dam la timp,intotdeauna am platit in avans pe cate 2 luni. La sfarsitul lunii noiembrie cand i-am platit chiria pe decembrie si ianuarie,i-am spus ca s-ar putea sa nu mai stau din ianuarie la el pt ca nu imi mai permit finantele.
In luna ianuarie dansul a spus ca daca pana pe 27 luna respectiva nu ii platesc pe urmatoarele 2 luni sa imi iau lucrurile si sa plec.ca el nu e dispus sa ma astepte nici macar cu o zi intarziere.
Pe data de 30 ianuarie2010,am dus o masina cu unele din lucrurile mele fiind foarte multe lucruri trebuia sa fac mai multe drumuri.(avand foarte multe lucruri acolo,mobilier,tv,masina de spalat,bicicleta fitnes,si multe altele)A 2-a zi revenind sa imi iau lucrurile surpriza butucul era schimbat nemaiavand acces sa imi iau restul lucrurilor.foarte multe de altfel.
dansul acum nu vrea sa imi dea lucrurile nici dupa 5 luni de zile,pt ca el are o groaza de pretentii,sa ii zugravim apartamentu ca a facut mucegai,sa ii dam 5 milioane pe nu stiu ce, sa ii dam diferenta aceea de 50 de euro pe fiecare luna si tot asa ,si a spus ca pana nu ii platim tot ce vrea el nu ne lasa sa ne luam lucrurile de la el.Recent am aflat de la seful de scara ca dansul a inchiriat acest apartament altor persoane cu tot cu lucrurile mele inauntru,inclusiv cu toate hainele mele, cu masina mea de spalat,cu televizor,birou de pc si scaun directorial mobila de bucatarie,mobilier hol...
Acum intrebarea mea este ,ce am de facut in cazul acesta ca asa ceva nu se mai poate e bataie de joc.El nu ar avea nici un drept sa imi retina lucrurile si mai ales sa mai si dea in chirie cu toate lucrurile mele acolo.
Sincer nu stiu exact cum sa procedez pt ca nu se poate ajunge la o intelegere cu el dar ceva trebuie sa fac.
va rog frumos sa ma ajutati cu ceva sfaturi despre cum ar trebui sa procedez legal in aceasta situatie.


Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:08, 15 Iunie 2010
1.Formulati plangere penala pentru furt,conform art.208 c.pen,la sectia de politie pe raza careia se afla apartamentul , impotriva proprietarului,in situatia in care puteti dovedi cu acte de provenienta si cu martori ,cu alte probatorii admise de lege ca bunurile ramase in apartament va apartin,ca sunteti proprietar al acestora.
2.Puteti formula si actiune civila in pretentii ,conf.art.998-1000 c.civ,impotriva acestuia probele urmand a fi cam aceleasi,plus interogatoriu si expertiza de evaluare a bunurilor.

Puteti la inceput sa ii faceti o notificare prin executorul judecatoresc,in sensul ca daca pana la un anume termen nu va preda bunurile,il actionati in judecata,fie in penal pentru furt,fie in civil pe calea pretentiilor
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2010
Radu Gabrian, Mediator
buna ziua .
pentru inceput luati legatura cu dansul , proprietarul imobilului, si spuneti-i sa va restituie restul de bunuri, in caz contrar urmand sa-i faceti plangere pentru evaziune fiscala, intrucat nu a inregistrat acel inscris la finante .
pe civil, puteti face actiune in revendicare mobiliara, in vederea recuperarii bunurilor ramase in imobil.
Este vorba despre o actiune in pretentii,de restituire a bunurilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament aylyn87 aylyn87 Am inchiriat un apartament cu 3 camere pe 15 august 2011 lucrurile stabilite la inceput nu au coinicis (am avut masina de spalat cu 2 saptamani inainte ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere nerespectat. danielhustiu danielhustiu Buna seara. Pe scurt, de la data de 3.05.2011 m-am mutat cu chirie intr-un ap., unde am incheiat un contract pe un an. Acum 2 saptamanii raman blocat pe ... (vezi toată discuția)
Cu contractul de chirie expirat, se poate majora prețul fără înștiințarea chiriașilor? CamiGrey CamiGrey Bună ziua. Locuiesc într-o chirie de un an de zile cu contract, care a expirat în ultima zi a lunii decembrie 2020. Am achitat și o garanție când m-am ... (vezi toată discuția)