avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... acord tacit
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

acord tacit

a fost depusa o adresa pentru aprobarea de catre ordonatorul de credite a suplimentelor salariale prevazute in bugetul aprobat de consiliul impreuna cu nota de fundamentare aferenta acestor suplimente si nici pina astazi nu s-a primit raspuns.Pot sa consider o aprobare tacita si in baza carei prevederi legale?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: birsany , utilizator 11:29, 16 Iunie 2010
Suplimentele salariale se acorda, conform legii 330/2009 -anexa III, doar prin hotarare a Consiliului local, asa ca nu se aplica aprobarea tacita
Multumesc pt raspuns,dar am omis o precizare.In bugetul institutiei au fost prevazute si aprobate conform notei de fundamentare aceste suplimente conf art.11 alin1 lit.b.Bugetul fiind aprobat de consiliul primariei pot sa asimilez acest lucru cu acord pozitiv?
Nu.
aprobarea tacita este prevazuta in OUG nr. 27/2002, dupa cum urmeaza :
"Art.1
(2) Dispoziţiile prezentei ordonanţe de urgenţă se aplică, după caz:
a) procedurilor de emitere a autorizaţiilor;
b) procedurilor de reînnoire a autorizaţiilor;
c) procedurilor de reautorizare ca urmare a expirării termenului de suspendare a autorizaţiilor sau a îndeplinirii măsurilor stabilite de organele de control competente."
Deci, nu va incadrati in preverile OUG.... :)
Am intrebat de fapt altceva.Pot sa consider daca bugetul care este aprobat in Consiliul primariei si prevede sumele pt suplimente si ele sunt explicate in nota de fundamentare care insoteste bugetul se poate asimila de fapt cu o aviz favorabil din partea lor pt a le acorda?
Nu. Chiar daca aveti sumele prevazute in buget, la cheltuieli de personal, daca nu aveti o hotarare de consiliu local separata de cea prin care s-a aprobat bugetul, nu puteti acorda suplimentele salariale respective...asta daca nu doriti ca la viitorul control al Curtii de Conturi sa dati banii inapoi, si cu dobanda...

Alte discuții în legătură

O contestatie impotriva unei decizii de pensie este supusa oug nr. 27/2003? FilipoaiaCamelia FilipoaiaCamelia o contestatie la o decizie a unei case de pensii este supusa OUG 27/2003-aprobare tacita-daca nu s-a raspuns in 30 de zile? (vezi toată discuția)
Documente achizitie directa dorela dorela Poate cineva sa-mi trimita si mie model de nota justificativa si nota de fundmentare folosite in achizitia directa? adresa mail chychy_cris@yahoo.com ... (vezi toată discuția)
Primaria: finalizare imobil smeagull smeagull Buna, In urma cu un an, am cerut primariei sa imi elbereze o adeverinta de finalizare a constructiei (am terminat casa si vreau sa o inregistrez in CF), cu ... (vezi toată discuția)