Buna ziua . Am 24 de ani si am inceput sa ma intereseza foarte mult problema vechimii in munca . In urma cu 5 ani , student fiind , m-am angajat pe perioada verii intr-o fabrica , unde am lucrat aproximativ 2 luni . Am lucrat cu contract de munca , insa carnet de munca nu aveam si nici nu mi-au facut cei de acolo . Am plecat de acolo fara lichidare , pur si simplu nu am mai mers . Am mai lucrat la o firma tot cu contract de munca , dar fara sa imi faca carnet de munca . Intrebarea mea este cum recuperez aceasta vechime ? Carnet de munca pot sa imi fac de unul singur sau actualul angajator poate sa imi faca ? Facultatea , daca nu am terminat-o ( am repetat 2 ani si intr-un final m-am lasat ) , se ia in considerare ca vechime ? Actuala facultate , care urmeaza sa o termin anul viitor se considera vechime in munca ? Daca da , se trece de acum in carnetul de munca , sau la finalizarea cu diploma ? Va multumesc .
De unde stii ca nu ai carnet de munca la primul angajator daca nu ai facut lichidarea?Din moment ce ti-au inregistrat contractul de munca trebuie sa fie si carnetul pe undeva.Nu cumva la primul angajator ai dat o declaratie in care spuneai ca nu ai carnet de munca?Daca ai dat ,inseamna ca este posibil sa ai carnetul la ITM.Numai angajatorul poate cere carnet de munca pt.tine.
Pentru perioadele lucrate solicita de la respectivii angajatori adeverinta care atesta activitatea prestata, vizata de ITM.
Perioada studiilor superioare absolvite la cursuri de zi constituie stagiu asimiliat la pensionare, nu reprezinta vechime in munca.
Carnetele de munca vor fi scoase in curand. Nu poti sa-ti faci singur carnet de munca, numai la angajare ti se poate face, ocazie cu care iti vor fi trecute si perioadele din adeverinte, facultatea fiind inscrisa la capitolul "pregatire profesionala".