Va rog daca aveti amabilitatea de a-mi spune daca am inteles bine articolul atasat mai jos in ceea ce priveste cursul valutar folosit in cazul importului de bunuri.
Eu inteleg ca se foloseste cel din DVI nu?Atat la marfa cat si la trnsport pt ca la ambele mi se retine tva in vama.
Este ok sau cineva este de alta parere?
ART. 1391
Cursul de schimb valutar
(1) Dacă elementele folosite la stabilirea bazei de impozitare a unui import de bunuri se exprimă în valută, cursul de schimb valutar se stabileşte conform prevederilor comunitare care reglementează calculul valorii în vamă.
(2) Dacă elementele folosite pentru stabilirea bazei de impozitare a unei operaţiuni, alta decât importul de bunuri, se exprimă în valută, cursul de schimb care se aplică este ultimul curs de schimb comunicat de Banca Naţională a României sau cursul de schimb utilizat de banca prin care se efectuează decontările, din data la care intervine exigibilitatea taxei pentru operaţiunea în cauză. Norme metodologice
Curs valutar
cateldestept
Daca facturez azi la ora 10, cursul valutar afisat de BNR este cel al zilei anterioare. Este in regula? Mi-a fost refuzata factura pt. curs valutar incorect. (vezi toată discuția)
Curs valutar
JENIFER
Cursul valutar afisat in arhiva bnr din data de 16.03.2011 este cel valabil pt data de 17.03.11 sau daca in arhiva pe data de 17.03.11 apare un curs de 4.1178 ... (vezi toată discuția)
Diferente de curs
aveno
In cursul lunii primesc o factura dintr-o tara Euro. Plata o fac dupa o zi sau doua de la primire. Diferenta de curs dintre cursul BNR la data facturii si ... (vezi toată discuția)