avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot beneficia de somaj?

Buna ziua!
Am si eu o intrebare si daca ma poate cineva ajuta....?In anul 2008 decembrei mi-am dat demisia de la penultimul loc de munca, apoi pana in mai nu am gasit nimic, m-am angajat la o societate la care am semnat un contract de munca care ulterior aceasta nu l-a inregistrat si apoi in decembrie m-am angajat in alta parte unde mi s-a facut contract.Pe 3 iunie am fost trimisa in somaj de la aceasta societate.Intrebarea mea este pot sau ju pot beneficia de ajutor de somaj?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: sterea , utilizator 13:04, 15 Iunie 2010
Indemizatia de somaj o primiti numai daca aveti 12 luni stagiu de cotizare in ultimele 24 de luni de la data concedierii. Daca nu indepliniti aceasta conditie agentia va inscrie in evidentele sale ca persoana aflata in cautarea unui loc de munca.
Daca aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 (cu contract de munca inregistrat) puteti beneficia.
Pai ma puteti ajuta....am lucrat in 2008 pana in decembrie iar in 2009 am contract incepad cu decembrie si pana pe 3.06 2010.
Multumesc!
Cu ce sa va ajutam? sa va calculam? Datele le detineti dv. si sunt inscrise in cartea de munca. Perioada ar fi: 5 luni in 2010, 12 luni in 2009 si 7 luni in 2008. Din ce vad eu, daca aveti 7 luni lucrate in 2008, 1 luna in 2009 si 5 luni in 2010, indepliniti conditia de 1`2 luni in ultimele 24. Luati adeverintele necesare de la locurile de munca sa fiti sigura ca au fost platite contributiile.
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2010
ContSters42179, utilizator
pai aveti 24 de luni din 1 iunie 2008 pana in la 1 iunie 2010.Deci 7 luni in 2008 cu 1 (decembrie) in 2009 si cu 5 in 2010 normal ar trebui sa vi se acorde indemnizatia

scuze dl. pneagu este mai rapid, cred ca are o viteza mai mare de conectare
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2010
titiana, utilizator

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj cosmin01 cosmin01 Buna seara,va rog sa ma lamuriti daca pot beneficia de ajutor de somaj,daca am lucrat cu contract de munca din iunie 2008 pana in februarie 2009 de unde am ... (vezi toată discuția)
Drepturile gravidei clau_dia clau_dia buna ziua,as dori sa stiu in cazul in care lucrez de 7-8 luni la o firma si sunt insarcinata in momentul de fata in 25 sapt cum pot face ca sa-mi pastrez locul ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare a contractului individual de munca cristin28 cristin28 Buna ziua, am si eu o intrebare cine ma poate ajuta, lucrez la o firma care de la 1 nov va intra in faliment as dori sa stiu cu ce art mi se va desface ... (vezi toată discuția)