avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Decizie de incetare a contractului individual de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Decizie de incetare a contractului individual de munca

Buna ziua, am si eu o intrebare cine ma poate ajuta, lucrez la o firma care de la 1 nov va intra in faliment as dori sa stiu cu ce art mi se va desface contractul de munca, si daca am dreptul la somaj in cazul falimentului. Multumesc
Cel mai recent răspuns: cristin28 , utilizator 21:24, 6 Septembrie 2010
Vwti fi disponibilizat fie in baza art. 65 sau 68 codul muncii si veti avea dreptul la masuri de protectie sociala salarii compensatorii si somaj in functie de peruioada lucrata
pai eu avea doar 3 luni lucrate, la somaj nu cred ca am dreptul nu?
Trebuie sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni datei anterioare depunerii cererii, pentru a beneficia de indemnizata de somaj.

Daca aveti numai 3 luni lucrate in ultimele 24 luni , nu puteti beneficia de somaj.
1. Cele 12 luni necesare pentru somaj (din ultimele 24 de luni) nu trebuie sa fie neaparat la acelasi angajator si nici neaparat consecutive.
2. Daca ati lucrat in ultimii 2 ani gasiti in acestia 12 luni in care ati lucrat si ati cotizat la somaj.
Eu am fost in somaj pana in luna iulie iar din luna august m-am angajat dar din pacate firma va intra in faliment in luna nov, nu am dreptul la somaj?

Alte discuții în legătură

Voi putea beneficia din nou de somaj? LorenaM LorenaM Buna ziua Va rog respectuos sa ma consiliati in urmatoarea situatie: Am fost angajata din august 2006 in cadrul unei firme. In iunie 2008 am intrat in ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? mirelasob mirelasob Buna ziua! Am fost angajata in anul 2010 . In anul 2011 am fost mutata pe o alta functie la o alta firma a aceluiasi paton. In momentul de fata sunt pasibila ... (vezi toată discuția)
Somaj cornelia1986 cornelia1986 daca am lucrat la o firma din decembrie 2010 pana in aprilie 2012 si am plecat cu demisie,am stat 2 luni acasa si m-am reangajat la o firma cu contract de ... (vezi toată discuția)