avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

Buna ziua!
Am fost angajata in anul 2010 . In anul 2011 am fost mutata pe o alta functie la o alta firma a aceluiasi paton. In momentul de fata sunt pasibila spre disponibilizare.
Am dreptul la somaj?
Cu multumiri,:vishenka:
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:08, 17 Mai 2012
Pentru a putea beneficia de somaj trebuie ca:
- c.i.m. sa inceteze din motive neimputabile dvs
- sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii la somaj ...
Multumesc mult! Cele scrise de dvs imi sunt de mare ajutor, dar ma interesa daca pot beneficia de somaj in cazul specificat mai sus (contributie de la 2 firme diferite)
Da. Cele 12 luni pot fi constituite de la mai multi angajatori.
1. Cele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

2. Asadar dvs. veti putea beneficiade indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj ManeaMonica ManeaMonica Buna ziua! As dori sa stiu daca se beneficiaza de somaj si cate luni , in conditiile in care in ultimile 12 luni angajatul a avut o intrerupere de 3 zile , si ... (vezi toată discuția)
Somaj cornelia1986 cornelia1986 daca am lucrat la o firma din decembrie 2010 pana in aprilie 2012 si am plecat cu demisie,am stat 2 luni acasa si m-am reangajat la o firma cu contract de ... (vezi toată discuția)
Somaj florinlacan florinlacan Buna ziua,imi puteti spune daca pot beneficia de somaj in conditiile in care sunt angajata din septembrie 2010 si am 2 luni jumate de concediu fara plata? Va ... (vezi toată discuția)