avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna ziua,imi puteti spune daca pot beneficia de somaj in conditiile in care sunt angajata din septembrie 2010 si am 2 luni jumate de concediu fara plata? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:09, 7 Iulie 2012
Pentru a beneficia de somaj trebuie ca :
- raportul de munca sa inceteze din motive neimputabile dvs
- sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii la somaj.
1. Cele 12 luni de cotizare la somaj, necesare pentru a beneficia de indemnizatie de somaj, nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

2. Asa ca daca ati mai lucrat inainte in alta parte este posibil sa indepliniti conditia celr 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj aniko85 aniko85 Buna ziua! Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie: Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Somaj cornelia1986 cornelia1986 daca am lucrat la o firma din decembrie 2010 pana in aprilie 2012 si am plecat cu demisie,am stat 2 luni acasa si m-am reangajat la o firma cu contract de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? mirelasob mirelasob Buna ziua! Am fost angajata in anul 2010 . In anul 2011 am fost mutata pe o alta functie la o alta firma a aceluiasi paton. In momentul de fata sunt pasibila ... (vezi toată discuția)