Buna ziua
Va rog respectuos sa ma consiliati in urmatoarea situatie:
Am fost angajata din august 2006 in cadrul unei firme. In iunie 2008 am intrat in concediu prenatal iar din august 2008 am intrat in concediul ingrijire copil pana in august 2010.
Revenind la serviciu, mi a fost desfacut contractul de munca, cu perioada de preaviz , cf art.65 alin.1. Am introdus dosarul de somaj iar din luna septembrie 2010 sunt in somaj , timp de 6 luni.
Intrebarea este , in situatia ipotetica in care dupa terminarea somajului ma voi angaja si dupa o luna firma respectiva va fi din nou in situatia de a mi desface ctr. de munca cu art. 65 lit 1, voi beneficia din nou de somaj ?
1. Veti beneficia de indemnizatie de somaj de fiecare data cand veti indeplini conditiile:
- sa va inceteze CIM din motive neimpuitabile dvs.;
- in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
3. Perioadele in care ati fost in CCC pana la 2 ani si cele in care ati fost in somaj nu sunt perioade de cotizare la somaj. Deci din cele 24 de luni scadeti aceste perioade si trebuie sa va ramana minimum 12 luni lucrate si cotizate la somaj.