avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SE POATE LUA SOMAJ?!?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SE POATE LUA SOMAJ?!?

Buna seara!
In atentia persoanelor specilizate pe probleme de acest gen: Spuneti-mi si mie va rog: Daca am lucrat din luna a 3-a a anului 2008 pana in 19.10.2010, am incheiat cu art 55 lit b, m-am angajat la actualul loc de munca incepand cu 02.11.2010. La desfiintarea contractului cu un eventual articol in urma caruia pot primi indemnizatie de somaj, se poate considera ca am "acel an consecutiv" (cu toate ca este o "pauza" de 12 zile) ca sa pot beneficia de somaj?
Date fiind circumstantele ca pauza este de la 19.10.2010 (desfiintare CIM fost loc munca) pana la 02.11. 2010 ( incheiat nou contract actuala firma) sau nu?
Sper sa primesc un raspuns cat mai curand, deoarece ma aflu pe ultima suta de metri.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 21:19, 16 August 2011
Nu de continuitate este nevoie.Este nevoie sa aveti 12 luni cotizate in ultimele 24 de luni de la data incetarii contractului din motive neimputabile dv. (ex. art.65 - restructurare post).Cele 12 luni din 24 pot fi cotizate prin unul mai mai multi angajatori.
beneficiati de somaj daca aveti 12 luni lucrate neintrerupt .cf. legi..in ultimile 24 de luni de la solicitarea somajului..
Eu am inteles ce ati spus si nu prea!
Spuneti-mi daca in functie de datele pe care vi le-am comunicat (martie 2008 - lucrat fara intrerupere pana in 19 octombrie 2010, apoi 02 noiembrie 2010 pana in prezent) rezulta ce spuneti dumneavoastra??!?!
Perioada care ne intereseaza tinand cont ca ne aflam in august 2011,este august 2009-august 2011,ori in acest interval aveti realizate 12 luni de cotizare la somaj.
Conditia este indeplinita,va mai trebuie si desfacerea cim cu un articol care sa permita de a beneficia de somaj,exclus demisie si acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj pvs pvs Am un prieten care a fost viceprimar pana in august 2010. In 2011 a lucrat 9 luni la o societate angajat cu contract pe perioada determinat. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? finutza2012 finutza2012 Buna seara, Am lucrat in perioada septembrie 2009 pana pe 21 februarie 2011 cu carte de munca la un magazin de imbracaminte, am facut pauza pana pe 15 aprie ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la ajutor de somaj? Monik007 Monik007 Buna ziua! Am si eu o nelamurire referitor la posibilitatea de a primi ajutor de somaj. Lucrez din februarie 2008, dar timp de 6 luni am lucrat pe ... (vezi toată discuția)