Buna seara,
Am lucrat in perioada septembrie 2009 pana pe 21 februarie 2011 cu carte de munca la un magazin de imbracaminte, am facut pauza pana pe 15 aprie 2011 unde m-am angajat la alta firma cu carte de munca care m-a avertizat ca va inchide magazinul la sfarsitul anului, deci voi acumula 8 luni si jumatate.Patronul mai are o firma de organizari evenimente care isi va desfasura activitatea in continuare.
Pot cotiza individual(din mana) ca sa acumulez cele 12 luni avand in vedere ca
firma de evenimente nu se inchide sau am dreptul la somaj?:(
1. Pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa indepliniti doua conditii principale;
- sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.;
- in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni cotizate la somaj (cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator).
2. Daca se va inchide magazinul inseamna ca se desfiint4eaza locul de munca al dvs., prevazut in CIM, si atunci veti fi concediata cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului), ceea ce va permite sa puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
3. Angajatorul va poate oferi un alt loc de munca dar nu sunteti obligata sa il acceptati.
4. Conditia cu stagiul de cotizare la somaj este indeplinita deoarece in cele 24 de luni premergatoare cocedierii (01.01.2010 - 01.01.2012) aveti 12 luni lucrate cu CIM deci cotizate la somaj.
Indemnizatie somaj
aniko85
Buna ziua!
Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie:
Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Somaj
manuelasimona
Buna ziua,
daca cineva a lucrat 9 luni la o firma, dupa aceea aceasta a semnat lichidare cu vechea firma, si dupa aceea au fost preluati de o alta firma unde ... (vezi toată discuția)